ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7

Zwaar gehavend UDI houdt koploper OSS'20 in bedwang (2-2)

Algemeen - UDI-1

De Udense ploeg, waar vandaag de nodige spelers ontbraken, maakte het koploper OSS"20 lastig. De Ossenaren zouden zelfs het kampioenschap binnen gehaald kunnen hebben want de enige concurrent Halsteren liet vandaag punten liggen tegen Vlissingen. OSS'20 wist de hard werkende Udense ploeg echter niet te verslaan en dus was het gelijke spel een terechte uitslag.

Het was een hele puzzel vandaag voor de technische leiding van de Udenaren. Naast de geschorsten Koca en Pennings kon UDI ondermeer geen beroep doen op de geblesseerden Koot, Oomen, Wolf, Hofmeijer en Meulink. Bovendien ontbraken met van der Linden en Wijdeven ook nog eens twee mogelijke logische vervangers. Uiteindelijk werd gekozen voor Lars van Geelkerken als rechterverdediger en Smits centraal achterin naast van Dijk. De bank werd bezet door spelers van UDI 2 die eerder die ochtend deels al een volledige wedstrijd erop hadden zitten.

De publieke belangstelling vanuit Oss viel wat tegen maar er was toch een redelijke belangstelling langs het Udense hoofdveld. Na kleine kansjes aan beide kanten was het UDI dat de score opende. Uit een hoekschop werd de verre bal goed met het hoofd terug gelegd door Gakpo richting Wassenberg die omringt door tegenstanders de bal het beslissende tikje mee kon geven en zorgde voor de 1-0 voorsprong. De bezoekers uit Oss hebben natuurlijk een uitstekende ploeg die niet voor niets koploper is en de aanvallers maakten het de Udense verdediging soms ook erg lastig. Het was klassespits Tony de Groot die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht door eerst twee Udenaren te passeren en vervolgens met een lage schuiver de rechter benedenhoek te vinden (1-1). Na een half uur veert de Osse aanhang op wanneer een schot van Nelissen het net raakt maar het is slechts de buitenkant. De Udense ploeg ziet dan dat spits Wassenberg na een ongelukkige landing in een duel met pijn aan de ribben niet verder kan.

Zijn plek wordt ingenomen door UDI-2 spits van Horrik die al een complete wedstrijd erop had zitten. De jongeling laat echter zien dat hij een prima conditie heeft want al direct maakt hij het zijn tegenstanders lastig met fel storend werk. Vijf minuten voor de rust krijgt UDI een goede kans wanneer van Horrik teruglegt op Joep van Geelkerken maar diens schot kan gekeerd worden door doelman v.d. Leest. Toch is het UDI dat de rust met een voorsprong zal ingaan. Aan de linkerzijde is het van Dongen die met een goede actie buitenom zijn tegenstander achter zich laat en laag kan voorgeven. De bal komt uiteindelijk voor de voeten van aanvoerder van Hout die een hard schot lost wat niet gekeerd kan worden door een Oss-been en dus in het net beland (2-1).

Na de pauze brengt OSS"20 met van den Berg voor van Dolleweerd nog meer actie in de Osse aanval. UDI heeft het in die eerste minuten lastig door een fel aanzettend OSS'20 en moet dan na een minuut of zes al de gelijkmaker toestaan. De bal komt voor de voeten van Luuk van Dijk die met een lage schuiver UDI-doelman van Boxtel verslaat. Waar de Osse supporters verwachten dat hun ploeg direct gas zou geven bleef dat echter uit. OSS'20 had wel meer balbezit maar de stug verdedigende Udenaren hielden eenvoudig stand. Bij de Udenaren is middenvelder Gakpo vandaag bezig aan een sterk optreden door enkele keren verassend te draaien en sterk aan de bal te zijn komen er steeds balletjes bij de aanvallers. Met nog een kwartier te spelen moeten dan Smits en aanvoerder van Hout beiden geblesseerd naar de kant en is er het debuut van Willems en Hoogaars die beiden achterin gaan spelen. Beiden doen dat net als de rest van de ploeg super geconcentreerd en geven daarmee de Ossenaren nauwelijks kansen. UDI loert op een snelle counter en krijgt nog twee halve kansjes via van Horrik maar de spits is duidelijk aan het einde van zijn latijn.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jensch is er berusting bij de bezoekers die vandaag niet konden overtuigen en de tevreden blik bij de Udenaren die een prima resultaat haalden tegen de koploper. Volgende week kan UDI de Ossenaren alsnog een goede dienst bewijzen want komend weekend is de koploper zelf vrij en speelt UDI het inhaalduel thuis tegen nummer twee Halsteren. Mocht UDI in dat duel minimaal een gelijkspel weten te behalen is OSS'20 alsnog kampioen zonder zelf te spelen.

UDI: van Boxtel, L. van Geelkerken, van Dijk, Smits (73. WIllems), Kerkhof, J. van Geelkerken, van Dongen, Gakpo, van den Heuvel, van Hout (74. Hoogaars) en Wassenberg (35. van Horrik).