ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen3
UDI19
CSU

ARAG-Certificering UDI’19 Scheidsrechter beleid

Algemeen

Van zaterdag 06 t/m 14 oktober is het de week van de scheidsrechter. UDI’19 zal hier in het weekeinde van 13 & 14 oktober aandacht aan besteden als waardering voor alle scheidsrechters en assistenten.

Gedurende deze week zal de uitreiking plaatsvinden van het KNVB Fair Play certificaat, de ARAG-certificering voor clubs die het scheidsrechtersbeleid actief uitdragen.

UDI’19 hecht grote waarde aan een veilige en respectvolle uitoefening van de voetbalsport op ons sportpark en draagt dit onder anderen uit door een geactualiseerd scheidsrechtersbeleid, dat getoetst is aan en voldoet aan de richtlijnen van de KNVB. Dit heeft geleid tot een goedkeuring van ons beleid, hetgeen middels de officiele erkenning komende donderdag luister wordt bijgezet.

Talentvol nieuw KPN-Eredivisie en KeukenKampioen Divisie arbiter Stan Teuben is bereid gevonden om een presentatie te geven over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van arbitrage.

Na een presentatie over de Video Assistent Referee (VAR) zal hij een spelregel-quiz interactief met alle belangstellenden houden. De VAR is een scheidsrechter die, buiten het veld, de arbitrage kan ondersteunen in het nemen van beslissingen tijdens de wedstrijd. Het is leuk voor onze club-scheidsrechters, maar zeker ook voor al onze leden om, aan de hand van voorbeelden, te begrijpen hoe deze nieuwe technische mogelijkheid ons kan ondersteunen in een goed verloop van het betaalde voetbal. In een fraai overzicht verneemt u wanneer de VAR actief kan ingrijpen of te hulp kan worden geroepen door het arbitrale team op het veld. Een spelregel-quiz is een, naar de ervaring leert, een mooie gelegenheid om uw kennis te toetsen en te vergroten. Niet alleen UDI-leden en sympathisanten zijn welkom, ook omliggende verenigingen en belangstellenden zijn van harte welkom.

Onderstaand vindt u het programma van deze avond. Mocht u aanwezig willen zijn dan bent u welkom, de mogelijkheid tot aanmelding bestaat door een mail te sturen naar het bestuur, t.a.v. Jan van Asseldonk, sportenmaatschappij@udi19.nl . Mocht u niet in de gelegenheid zijn zich aan te melden dan mag u uiteraard deelnemen aan deze activiteit.

UDI’19 en KNVB hopen op een grote opkomst, enerzijds omdat het leuk is voor deelnemers aan de workshop, anderzijds omdat u deze avond -door uw aanwezigheid- uw waardering toont voor uw clubscheidsrechters en tenslotte omdat UDI’19 trots is op het verkrijgen van de ARAG-certificering, wat door uw aanwezigheid ook aan de KNVB wordt getoond.

De scheidsrechterscommissie, met de beoogde leden, zal deze avond worden voorgesteld.

Wij wensen u allen een leuke en leerzame avond.

Met vriendelijke groet,
Jan van Asseldonk
Bestuurslid Sport en Maatschappij

ARAG/KNVB Certificering UDI’19

Datum:                     Donderdag 11 oktober 2018

Plaats:                     Kantine UDI’19, Parklaan 4, 5404 NH  Uden

Gastspreker KNVB: Scheidsrechter Stan Teuben

Tijdsplanning:

 Tijd

 Wat

 Wie

 19u00

 Ontvangst genodigde

 Scheidsrechterscommissie

 19u30

 Welkomstwoord voorzitter

 Ben Tuithof

 19u40

 Introductie commissie

  • Wie zijn we
  • Wat doen we

 Scheidsrechterscommissie

 19u50

 Korte introductie Stan Teuben

 Hans Quaars?

 20u00

 Uitleg over VAR door Stan Teuben

 Stan Teuben

 20u30

 Uitreiking ARAG certificaat en toelichting over certificering.

 ARAG,
 Stan Teuben en Ben Tuithof

 20u45

 Spelregel quiz Stan Teuben

 Stan Teuben

 21u15

 Afsluiting avond, dankwoord en gelegenheid voor vragen.

 Jan van Asseldonk

 

 

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.