ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

Bij de aftrap van het jubileum werden negen UDI’19 leden benoemd tot ….

Algemeen

Vrijdag jl. (10 mei) tijdens het jubileumfeest ‘100 jaar UDI’19’ werden liefst 9 leden van UDI’19 benoemd.

Twee leden werden benoemd tot Erelid (waren reeds benoemd door de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering), drie leden werden benoemd tot Lid van Verdiensten. Voorzitter Ben Tuithof had voor iedereen praatje, overhandigde de bijbehorende speld en de oorkonde.
Na de toespraak van de heer Maikel van Praag (KNVB) was het de beurt aan de regio afgevaardigde de heer Toon van de Kerkhof, hij had voor 2 leden de KNVB speld bij zich. Als slot was het Burgemeesters Hellegers die namens Koning Willem Alexander twee leden mocht benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. We zetten ze even op een rijtje:

Mark van de Burgt benoemd tot Erelid; 

Mark is 12 jaar penningmeester van onze vereniging geweest. Onder zijn leiding en volgens zijn motto ‘’Je kunt geld beter zelf besteden dan aan de geldverstrekker geven’’ groeide de vereniging uit tot een financieel stabiele vereniging. Tijdens de algemene ledenvergaderingen legde hij altijd haarfijn uit hoe de geldzaken van de club in elkaar staken. Dit gaf hij weer aan de hand van grafieken die bij de aanwezigen bewondering opwekten. Naast zijn rol als penningmeester was Mark ook actief in andere diverse functies zoals scheidsrechter en medeorganisator van de activiteiten in het clubhuis. Tegenwoordig is hij lid van de commissie 100 jaar UDI’19. Kortom, een grote aanwezigheid bij de vereniging, wat Mark een vraagbaak maakt voor menigeen.

 

 

 

Tinie Timmers benoemd tot Erelid;

Tinie is al 43 jaar lid van de vereniging en vervult al tientallen jaren de rol van wedstrijdsecretaris voor de seniorenafdeling. Hij is erg secuur en punctueel en coördineert op die manier alle wedstrijdzaken bij de senioren, vrouwen en de jeugd. Hij verzorgt nog langer de ledenadministratie, ook dit doet hij zeer consciëntieus. Hij verzorgt de correspondentie met de KNVB zodat alles vlekkeloos verloopt. Als bevlogen wedstrijdsecretaris is Tinie een vraagbaak voor zowel UDI’19 als andere verenigingen en wordt zelfs door de KNVB wel eens om advies gevraagd. Tinie is bijna dagelijks bezig met deze taak en hij doet dit naar volle tevredenheid. In 1994 is hij door de vereniging benoemd tot Lid van Verdienste en in 2009 heeft hij de Gouden speld van de KNVB ontvangen.

 

 

 

Mari Verhofstad benoemd tot Lid van Verdiensten;

Mari heeft zich al jarenlang ingezet voor de vereniging. Hij is begonnen als leider en werd nadien groepsleider bij de jeugd. Vervolgens was hij jaren betrokken bij de begeleiding van het vaandelteam. Ook was hij medeorganisator bij diverse club-activiteiten o.a. de jaarlijkse UDI-open dag. Onlangs was Mari één van de drijvende krachten bij “100 jaar vluchtoord = 100 jaar UDI’19”

 

 

 

 

 

 

 

Henny Verstegen benoemd tot Lid van Verdiensten;

Henny zet zich al jarenlang in voor de vereniging. Hennie is begonnen als leider en trainer van diverse jeugdteams. Is nu al meer dan 40 jaar verenigingsscheidsrechter. Zowel op zaterdag als zondag is hij actief om een wedstrijd te leiden. Hennie is een trouw lid en een voorbeeld voor elk UDI-lid.

 

 

 

 

 

 

 

Harold van Zutphen benoemd tot Lid van Verdiensten;

Harold zet zich al jarenlang in voor de vereniging op bestuurlijk en organisatorisch gebied. Aan de jubileumcommissie ‘100 jaar UDI’19’ heeft hij vele uren sturing gegeven. Door zijn vrijwillige en nauwe betrokkenheid is hij een vraagbaak voor velen en is Harold een voorbeeld voor ieder lid van UDI’19.

 

 

 

 

 

 

 

 


Nadien kwam de heer Van de Kerkhof als regio afgevaardigde van de KNVB, hij had twee KNVB spelden bij zich.

Ad Tiebosch KNVB speld in het zilver;

Ad verzorgt al bijna 30 jaar het UDI-nieuws. Hij heeft 12 jaar in het algemeen bestuur gezeten met de taak PR & Communicatie. Na zijn terugtreden als bestuurslid is hij nog altijd in de PR-groep bezig. Om het UDI-nieuws te delen met de leden en andere belangstellende heeft hij van diverse communicatiemogelijkheden gebruik gemaakt, van kopieermachine tot aan UDI-site aan toe. Ook heeft hij al het PR-nieuws bij belangrijke en grote evenementen mede verzorgd en het gedeeld waar nodig of mogelijk was. Hiernaast verzorgt hij allerlei hand en spandiensten aan zowel bestuur als commissie.

 

 

 

 

 

Willy Verwegen KNVB speld in het zilver;   

Willy is heden het langst zittend bestuurslid en heeft als taak Accommodatie & Algemene Zaken. Een ruim omvattende taak waar hij veelvuldig een beroep doet op een groot groep vrijwilligers. Hij heeft vele contacten met diverse instanties zoals gemeente, diverse bedrijven voor onderhoud van installaties en gebouwen. Verder is Willy contactpersoon tussen de KNVB en UDI’19 bij wedstrijden die de Oranje jeugd (jongens & meiden) op de UDI-accommodatie spelen. Een taak waar veel organisatie en inzicht bij nodig is. Ook is hij coördinator bij de niet weg te denken Kerstveiling, wat een grote financiële bijdrage oplevert voor de vereniging.

 

 

 

 

 


Burgemeester Hellegers had tweee Koninklijke onderscheiding bij namens Koning Willem Alexander.

Carla Doeleman: Koninklijke Onderscheiding ‘Lid van de orde van Oranje-Nassau’;

Carla Doeleman werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat ze vanaf 2001 tot nu leidster is van het G-team rksv UDI’19 en diverse activiteiten organiseert voor de club. Carla is met de G-groep geweest zowel naar de Olympische spelen in Ierland en in 2017 naar Amerika, waar de G-voetballers het zilver behaalde. Daarnaast was de 48-jarige Carla Doeleman van 2007 tot 2018 bestuurslid en leidster bij de Udense scoutingverenigingen.

 

 

 

 

Frans Verwijst: Koninklijke Onderscheiding ‘Lid van de orde van Oranje-Nassau’;

Frans kreeg een lintje (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) voor zijn vrijwilligerswerk voor de supportersclub UDI’19. Hij was oprichter in de functie van secretaris. Na het overlijden van voorzitter Cees Roken heeft hij het stokje overgenomen als voorzitter van de supportersclub. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaansfeest heeft de SCU als cadeau de vereniging 200 zonnepanelen op het dak van de kleedaccommodatie gebracht waar Frans de voortrekker in was. Ook is de 62-jarige Frans Verwijst sinds 2009 medeorganisator en vrijwilliger van Uden on Ice.

 

 

 


Al bij al kanjers van vrijwilligers die veel tijd en energie in de vereniging stoppen. Leuk dat zij juist op deze openingsavond van ons 100-jarig jubileum op het podium mochten stralen en de aanwezigen hen een ovatie toebracht.

Zie foto's van alle onderscheidingen!

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.