ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

De UDI'19 Meiden Onder 19 vierden hun kampioenschap

Algemeen - Jeugd

Zaterdag 4 mei moest het dan gaan gebeuren, en dan nog wel in een derby tegen FC de Rakt. We gingen gezamenlijk op de fiets naar FC de Rakt om daar onze kampioenswedstrijd te spelen.

Na 7 overwinningen in de competitie waren we nog ongeslagen en hadden we nog één overwinning nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Om 15.00u begonnen we aan onze wedstrijd en iedereen was gebrand om wel even kampioen te gaan worden, maar zo makkelijk ging dat nog allemaal niet.

Met de volgende opstelling: Michelle in het doel, in de verdediging stonden Ilja, Sissy, Katya en Sharon , op het middenveld begonnen Janske, Faye en Femke en voorin startte Faye, Debby en Carmen.

We begonnen heel erg sterk aan de wedstrijd wat resulteerde in een corner voor UDI’19 in de 16e minuut, Carmen nam deze corner en die werd keurig binnen geschoten door Debby die ontsnapt was aan de verdediging van de Rakt 0-1 voor UDI! Daarna golfde het spel wat om en neer met geen echte kansen meer voor beide teams. In de 30ste minuut stond de verdediging van UDI te slapen waardoor De Rakt de 1-1 binnen kon schieten. Op slag van rust kreeg UDI nog een kans op de 1-2 maar Vita wist deze helaas net niet te benutten de stand bleef dus 1-1 en gingen daarmee ook de rust in.

Toen kwam de 2de helft, UDI was gebrand om te winnen vandaag en dat resulteerde ook in heel veel kansen. Helaas werden deze kansen niet benut ook mede door een uitstekende keepster aan De Rakt zijde. Inmiddels was Suus in de ploeg gekomen bij UDI en deze speelster bleek nog heel belangrijk te zijn voor UDI. In de 75ste minuut was er een aanval over rechts waarbij Faye de bal inspeelde op Suus die vanuit de draai met links op doel schoot. Op het eerste gezicht bleek dit een makkelijk balletje voor de keepster van De Rakt te worden, maar niets is minder waar er zat zoveel effect in de bal dat de keepster de bal door haar handen liet glippen wat betekende een 1-2 voorsprong!

In de 80ste minuut veroverde een zeer goed spelende Janske de bal op het middenveld die een pass gaf op de lopende Vita, zij nam de bal aan en schoot de 1-3 binnen! Althans dat dacht iedereen inclusief de keepster, alleen dacht de scheids daar helaas anders over en die liet het spel gewoon verder gaan. Toen kwamen de laatste 5 minuten van de wedstrijd, deze 5 minuten zijn er 5 om nooit meer te vergeten. In de 87ste minuut kwam FC de Rakt uit het niets op een 2-2 stand, gelijk dat was niet genoeg we moesten winnen om kampioen te worden en dat wisten de meiden ook. Meteen vanaf de aftrap werd de bal naar voren geschoten door Sissy richting de lopende Suus die zo voor ons 20 seconde na de gelijkmaker de 2-3 voor UDI binnen schoot. Met nog 2 minuten te spelen wist iedereen dat dit genoeg zou zijn voor het kampioenschap. De champagne werd ontkurkt de partypoppers stonden klaar en na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen. Een feest waar iedereen nou nog over napraat en die door ging tot in de late uurtjes....

Wij als staf van de MO19 willen jullie nogmaals feliciteren met deze prachtige prestatie dit seizoen!