Geen wedstrijd om de vlag bij uit te steken; De Meern – UDI’19 1-1

Algemeen - Senioren - UDI-1

Was de uitslag dan onterecht? Dat niet, deze slechte wedstrijd verdiende geen winnaar en het publiek was de grote verliezer.

Winst voor de Udenaren had wat meer afstand naar de onderste regionen betekend. Die winst had er ook wel in kunnen zitten, maar dan hadden de Udenaren wat zorgvuldiger moeten spelen.

Door Fons Boekelder

UDI’19/CSU begon zonder de licht geblesseerde Sidney Gakpo in zijn plaats speelde Hidde van de Dongen. De ploeg uit de Meern begon zeer verdedigend en liet de Udenaren het spel maken met als resultaat dat het meeste balbezit voor de gasten was. Maar het spel was te onrustig en te slordig om tot uitgespeelde kansen te komen.

Na rust bracht trainer Stefan Hoogsteder toch de licht geblesseerde Sidney Gakpo voor Hidde van de Dongen. In de 48e minuut probeerde Wietse van Lankveld met een afstandsschot te scoren maar zijn inzet ging rakelings langs. In die fase van de wedstrijd creëerde de Udenaren een licht veld overwicht en het was Sam Wassenberg die een voorzet vanaf links voorbij doelman Menno Vink binnenschoot: 0-1. De “Tricolores” leken door te drukken. Sam Wassenberg verschijnt vijf minuten later oog in oog voor de De Meern goalie maar strandt in de afwerking op de doelman.

Uit het niets ..
Uit het niets komen de gastheren in het laatste kwartier van de wedstrijd langszij. Een voorzet wordt door de Udenaren slecht uitverdedigd; de bal belandt bij invaller Hugo Peters die met zijn inzet doelman Nick van der Horst kansloos liet: 1-1. In de slotfase is er nog een hachelijk spelmoment. Een speler van De Meern wil de bal wel uitverdedigen maar deze raakt de bal totaal verkeerd en zij hebben alle geluk van de wereld als de bal de lat raakt en niet in het doel verdwijnt. Hierdoor bleef het 1-1 en daar schoot UDI’19 weinig mee op.