ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Mooie opening Easter Open Tournament met 1459 gescoorde penalty's

Algemeen

Vrijdagavond was de opening van het Easter Open Tournament dat dit weekend wordt gespeeld en waarvan deze avond de opening was bij UDI'19. Na het openingswoord van Tiny van Gemert van de organisatie TVG Sports en wethouder Verkuijlen (gemeente Uden) was er een leuke vlaggenparade waar 12 landen de vlag binnenbrachten. Nadien werd een noeste poging gedaan voor het record penalty's nemen onder toeziend oog van notaris Egeraat. Het vuurwerk had geen doorgang, de vergunning werd niet verleend i.v.m. de droogte die code 2 aangeeft. Jammer voor de organisatie èn zeker voor de sponsor van het evenement Workpol BV afbouw Uden.

Bron: PR groep UDI'19 en Omroep Brabant

Het regende vrijdagavond doelpunten bij voetbalclub UDI'19/CSU uit Uden. Meer dan 300 voetballers probeerden het wereldrecord penalty schieten te vestigen. Een beetje vertwijfeld lopen de keepers het veld op. Want er zullen honderden ballen op hen afgevuurd gaan worden. Maar de 10-jarige Niels Thijssen laat zich niet gek maken. "Nee, je moet niet bang zijn om de ballen tegen te houden."

De recordpoging is onderdeel van het Easter Open voetbaltoernooi dat dit weekend bij de Udense club wordt gehouden. Organisator Gerard Willems: "We willen iets aparts neerzetten. Daarom gaan we proberen om in twee uur tijd zoveel mogelijk penalty's te nemen."

Niet officieel

Iedere speler mag vier penalty's nemen. Of de bal wel of niet door een keeper wordt tegengehouden, maakt voor de recordpoging niet uit. Scheidsrechters en een notaris houden bij of alles volgens de regels gaat.

Niels Meulenmeesters heeft twee van de vier penalty's gescoord. "Ik vind het wel leuk en bijzonder om een wereldrecord op mijn naam te hebben staan." Teamgenoot Luuk van den Berg scoorde één keer. "Maar ik ben normaal ook verdediger." Ook hij ziet een vermelding in het Guinness Book of Records wel zitten. "Ja, dat is wel een beetje stoer."

De kans dat Niels en Luuk daadwerkelijk een record vestigen is groot. Want er bestaat nog helemaal geen wereldrecord penalty schieten volgens de organisatie. Willems lachend: "Nee, dat bestaat niet. Dus nadat we weten hoeveel penalty's er genomen zijn, claimen we dit record bij Guinness World Records. Over een maand of vier weten we of het wereldrecord telt."

Er is geen officiële jury van het Guinness Book of Records in Uden. Volgens Willems kost dat te veel geld. "Dat vinden wij zonde. We zorgen zelf voor bewijsmateriaal door scheidsrechters een een notaris mee te laten kijken."

Record?


Na twee uur zit het erop. Voetbalster Janne: "Het ging goed, ik denk dat we wel 800 penalty's genomen hebben." Maar nadat de notaris alle schoten heeft geteld, blijken het er nog veel meer te zijn. Maar liefst 1459. Nu dus maar hopen dat het record wordt erkend.

Volgens Willems is het zeker niet voor niks geweest. "We hebben in ieder geval een gezellige avond gehad en een Brabants record, dat weet ik zeker!"

Internationaal toernooi Easter Open op zaterdag & zondag op Sportpark Parkzicht

Op zaterdag zullen de voorrondes/poulewedstrijden plaatsvinden op diverse sportparken in de regio. Ook bij UDI’19 zullen er in de ochtend en middag veel
internationale teams van verschillende leeftijden aanwezig zijn om hun poule wedstrijden af te werken. Wij verwelkomen onder andere Engelse en Deense teams. UDI’19 neemt dit jaar deel met 18 teams verspreid over de verschillende sportparken.

Aan de hand van de poule uitslagen zullen de schema’s voor zondag gemaakt worden, zie http://www.easteropen.com/ 

De toegang is op alle dagen gratis, dus kom naar Parkzicht en proef de unieke sfeer van het Easter Open Tournament en UDI’19 op Sportpark Parkzicht!

Zie foto's; deze zijn gemaakt met dank door Frans Geenevasen

Deel dit bericht

Actueel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.