ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Nieuwjaar speech van de voorzitter

Algemeen

Welkom bij UDI’19/CSU in de gezelligste huiskamer van Uden. Fijn dat jullie er zijn en met ons dit bijzondere jaar willen inluiden. Speciaal welkom:

  • Ereleden en leden van Verdiensten

        •  De genomineerden voor het elftal van de eeuw.
Zij, die ons zowel in een grijs als recenter verleden zorgden voor successen en kijkgenot waardoor men graag elke twee weken naar de thuiswedstrijden van onze vaandelteam kwamen kijken.

Welkom

Allereerst wil ik u, allen namens het voltallige bestuur van UDI/CSU, een voorspoedig en gezond 2019 wensen in dit voor onze bijzondere jaar.
Alvorens we vooruitkijken naar 2019, laten we nog even stilstaan en terugblikken op het afgelopen jaar waarin we een aantal belangrijke zaken hebben weten te realiseren.

  • Realisatie van zonnepanelen, dankzij Supportersclub UDI’19/CSU, wat wij zonder hen nooit zelf hadden kunnen realiseren;
  • Jeugdopleiding, die continuïteit gekregen heeft, deze geadopteerd is door een aantal sponsoren: Rabobank, Wiltec, Intersport en Workpol;
  • Deze opleiding is gecertificeerd door de KNVB als Regionale Opleiding;
  • ARAG-certificering voor het scheidsrechters;
  • Project Sportiviteit en Respect tezamen met de Rabobank; 
  • Business Club die het 100ste BC-lidmaatschap in het vizier heeft;
  • De voorbereiding van het 100-jarig jubileum door de 100-jarige cie;
  • En de laatste UDI’19 veiling die wederom een recordopbrengst heeft opgeleverd dankzij de veiling cie en veilingmeesters.

Maar goed dit ligt alweer achter ons en gaan we vooruitkijken naar 2019;


Ja 2019!

Prioriteit is uiteraard ons 100-jarig jubileum dat we vieren op 11 mei a.s. over precies 124 dagen. Gevolgd door een gigantisch feest op 12 mei a.s.. Kortom een weekend waar we met de hele vereniging een onvergetelijke avond van gaan maken. Zowel in aanloop als na dit feestweekend zullen er de nodige evenementen en activiteiten georganiseerd worden die mede in het teken zullen staan van onze 100ste verjaardag. 

-  Een van de unieke hoogtepunten zal zijn de bekendmaking van het elftal van de eeuw waarvan we straks de negende ronde gaat plaatsvinden. 

-  Er is en wordt nog steeds door de Cie-100 jaar hard gewerkt om een programma samen te stellen waarbij elke groep binnen onze vereniging in de gelegenheid gesteld wordt het jubileum te vieren met activiteiten. 

-  We hebben de wens uitgesproken om het veld voor het clubhuis te voorzien van verlichting. Zo geven wij gehoor aan de wens om teams twee keer in de week te laten trainen.

-  We naderen bijna een ledenbestand van 1800 leden. Dit is niet in de laatste plaats te danken door de groei van aan de meisjes en dames leden, zij vertegenwoordigen inmiddels 11% van onze actieve leden.  

Mijn collega bestuursleden. Ik verzoek hen heel even naast mij plaats te nemen. Ik wil hierbij maar even aangeven, dat zonder hen het absoluut onmogelijk is leiding te geven aan een vereniging met onze huidige omvang.

Een vereniging van deze omvang is te vergelijken met een bedrijf met 1800 medewerkers. Dat dient weer op een andere manier bestuurd te worden dan toen we 500 of 1000 leden hadden.

Daarnaast verandert de tijd, de verandering van verwachting van onze leden en bijkomende maatschappelijke verantwoordelijkheden.

Deze bestuursleden, ook zij zijn vrijwilliger, doen dit voor de vereniging UDI'19/CSU. Wij mogen niet onderschatten het aantal uren dat zij geheel onbaatzuchtig vrijmaken voor onze vereniging. Ja, een klein applausje is zeker op zijn plaats.

Bestuurlijk zullen alle beleidsvelden van de vereniging verder gaan verdiepen en zal elk bestuurslid, met haar commissies, dit beleid gaan voorbereiden en richten op samenhang hiervan. Maar alles onder het motto: “hoe kunnen we het morgen weer beter doen als vandaag” … dus steeds leren en verbeteren. 

Wij kunnen dit niet alleen en hebben hiervoor uw hulp nodig. Hoe? 
Laten we dingen bespreekbaar maken en houden, maar altijd met de gedachte dat we graag naar UDI gaan. Plezier hebben als we er zijn ... én met elkaar zorgen dat we elk uur één keer kunnen lachen. Dus wij rekenen op uw support in dit voor ons memorabele jaar 2019 en we gaan genieten van dit unieke hoogtepunt in de geschiedenis van UDI’19/CSU daar wil je toch bij zijn en bij horen!

Verder heb ik nog iets waar we ook met zijn allen iets aan kunnen doen; Er zijn nog altijd oud UDI-naren die in het verleden ontzettend veel hebben betekend voor UDI’19. Om goede en of slechte redenen zien wij hen niet of nauwelijks meer. UDI'19 was voor hen een groot deel van hun leven. Niet alleen ik, maar een grote groep oer UDI-naren, zouden graag zien dat we ons inspannen om ook deze mensen aanwezig te laten zijn op ons jubileumweekend. Laten we niet vergeten dat zonder de inspanning van deze mensen, wij deze mijlpaal niet hadden bereikt en niet de vereniging zouden zijn waar de regio en ver daarbuiten tegenop kijkt.


Tot slot wil ik ook nog even stilstaan bij de grote groep vrijwilligers binnen onze vereniging. Wat zijn wij trots op zo’n grote groep mensen die dagelijks, wekelijks,. maandelijks, jaar in jaar uit weer klaar staan om de inmiddels meer dan 1200 actieve leden in de gelegenheid te stellen te trainen en te voetballen op onze fantastische accommodatie. “Vrijwilligers krijgen niet betaald dat is logisch, maar zij zijn onbetaalbaar”.  Laten we het 100-jarig jubileum in het teken staan van deze vrijwilligers en het nieuwe jaar in luiden met een groot applaus voor hen. Dank!

Samen gaan we voor een bijzonder en onvergetelijk 2019.
met sportieve groet,
Voorzitter Ben Tuithof

 

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.