ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

Onmachtig UDI’19 met 0-2 onderuit tegen Leonidas!

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU is er zondagmiddag jl. niet in geslaagd punten over te houden aan de belangrijke wedstrijd tegen Leonidas. Voor het morrende thuispubliek gingen de “Tricolores” met 0-2 onderuit tegen de ploeg uit Rotterdam.

Door Fons Boekelder

De Udenaren konden door deze misstap en het verlies van naaste concurrenten Alphense Boys en RKAVV niet profiteren om een stap richting middenmoot te zetten. De wedstrijd op “Parkzicht” was de eerste twintig minuten in evenwicht met weinig kansen voor beide ploegen. Tot aan de tiende minuut toen Rinke Pennings binnen de 16 meter probeerde een bal te veroveren maar moest dit bekopen met een toegekende strafschop die feilloos werd benut door Ilyas Chouaibi:0-1. Daarop kroop UDI’19/CSU iets meer uit zijn schulp maar de stand bleef tot aan de rust ongewijzigd op het scorebord staan.

Geboden kansen onbenut
Direct na rust waren Roald van Hout en Sam Wassenberg dicht bij een treffer maar miste de precisie in de afwerking. Twintig minuten voor tijd probeerde Stefan Hoogsteder de wedstrijd te kantelen door de lang geblesseerd geraakte Marc Koot in te brengen voor Raoul Oomen. De Udenaren creëerden gaandeweg een overwicht en verschenen vaker en gevaarlijker voor het doel van Leonidas en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Ex-betaald voetballer Roald van Hout liet drie geboden kansen onbenut om de gelijkmaker op het scorebord te brengen wat zeker ook verdiend was. Ook een inzet van Lars van Geelkerken miste op een haar na doel. Invaller Jeremy van Uunen maakte aan alle onzekerheid een eind door vijf minuten voor het laatste fluitsignaal de 0-2 te scoren.