ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Petje af voor Rob Higley!

Algemeen

Oud UDI’19 sport outfit krijgt zijn tweede leven in Rwanda, dankzij de samenwerking van Hans van Eerden en UDI’19 via Jos van Duijnhoven. 

Hans heeft zowel oude trainingspakken, shirts, witte broeken en sokken voor hen meegenomen bij zijn bezoek aan Rwanda. De trainingspakken worden gedragen door de jongens van de hardloopgroep van mijn Australische vriend Rob Higley. De shirts, de sokken en de witte broekjes zijn naar een schoolelftal gegaan. 

Een groep jonge gasten worden al van jongs af aan getraind en vier van hen opgevoed en geschoold door een Australische supervent Rob Higley. Rob is atletiektrainer en heeft de Keniaanse wielerploeg getraind en een aantal beroemde Keniaanse hardlopers.

Tijdens de wielerronde van Rwanda in 2012 zat ik in hetzelfde hotel als de Kenianen. Sindsdien hebben wij veelvuldig contact. Van tennismaat Jos van Duijnhoven heb ik deze Udi'19 outfit meegekregen om daar een goede bestemming voor te vinden. In dit geval was dat snel beklonken natuurlijk. Rob heeft onlangs een huis gekocht waar 4 van deze jongens permanent wonen. Rob bekostigt alles en hij eist goede studieresultaten in ruil voor een veilig en vooral sportief bestaan. Iedere zaterdagochtend werkt de groep een intensieve training af op het prachtige strand van Gisenyi gelegen aan het grote Kivumeer aan de grens met Congo.



Een prachtig voorbeeld van een staaltje onbaatzuchtige ontwikkelingshulp!
Petje af voor Rob Higley!!

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.