ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

PSV wint met duidelijke cijfers van het Griekse Olympiakos F.C. (Update met foto's)

Algemeen

PSV heeft komend seizoen meerdere doelen. Eén daarvan is het prolongeren van de landstitel. In de voorbereiding op het seizoen speelden de Eindhovenaren vanavond het eerste oefenduel in Nederland.

In een snikheet Uden werd de Griekse grootmacht Olympiakos Piraeus met 4-0 aan de kant gezet. Alle goals vielen na rust.

Bron: Kliksport

UDI'19 is de laatste jaren al vaker het decor geweest van mooie wedstrijden. Zo worden er regelmatig jeugdinterlands in Uden afgewerkt. PSV speelde er ook al vaker, maar dit keer tegen een gerenommeerde tegenstander. Olympiakos Piraeus werd deze eeuw al zestien keer kampioen en is daarmee oppermachtig in eigen land. Afgelopen seizoen werd AEK Athene echter kampioen.

Perfecte grasmat

De grasmat in Uden lag er perfect bij. Ondanks het hete weer konden beide teams spelen op een keurig verzorgde groene mat. Langs de kant van het veld stonden zeker 3.000 toeschouwers. Veel Udenaren, maar ook PSV-supporters en voetballiefhebbers uit de rest van Brabant of daarbuiten. Onder de toeschouwers ook een groep fanatieke supporters van Olympiakos Piraeus. Griekse fans staan bekend als heetgebakerd, maar de Olympiakos-fans (veelal woonachtig in Uden en omgeving) gedroegen zich perfect. Dat deden niet alle PSV-supporters, want een aantal jongeren gooiden voor aanvang van de wedstrijd rookpotten en een fakkel op het veld. Een klein smetje op een verder perfecte avond. UDI'19 bewees de organisatie van een grote wedstrijd goed aan te kunnen.

Mark van Bommel

De supporters van PSV zagen hun favoriete ploeg nog niet in de sterkste opstelling spelen. De Mexicaanse WK-ganger Hirving Lozano ontbrak bijvoorbeeld nog, maar dat zorgde ervoor dat Donyell Malen de kans kreeg in de basis. Hij stond voorin samen met Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Laatstgenoemde staat in de belangstelling van het Franse Bordeaux, maar was er in Uden 'gewoon' bij. Andere verrassingen in de basis? Wellicht het centrale duo van Derrick Luckassen en Nick Viergever in plaats van Daniel Schwaab en Nicolas Isimat-Mirin. Centraal op het middenveld kreeg Pablo Rosario het vertrouwen als basisspeler. Maar ja, wat willen oefenwedstrijden precies zeggen? De nieuwe trainer Mark van Bommel is aan het puzzelen en wil op 4 augustus zijn sterkste formatie het veld insturen tijdens de Johan Cruyff Schaal tegen Feyenoord.

Saaie eerste helft

In de eerste helft gebeurde er aan beide kanten -mede door de hitte- maar weinig. PSV-doelman Jeroen Zoet -die onlangs zijn contract verlengde- zag een paar schoten net naast zijn doel gaan en aan de andere kant waren Malen en Pereiro gevaarlijk voor het Griekse doel. Het spektakel kwam in de tweede helft. Nadat De Jong met een kopbal de score had geopend, ging het snel. Enkele minuten later verdubbelde De Jong de score en ook Schwaab en Malen prikten er een treffer in. Met een 4-0 overwinning en bovendien veel spelers die minuten maakten -dat was ook het geval bij de tegenstander overigens- kon PSV terugkijken op een uitstekende oefenpot.

Dank

UDI’19 bedankt al haar vrijwilligers/medewerkers. De gemeente en haar medewerkers maar ook de medewerkers van Intersport Superstore voor hum medewerking met kaartverkoop. Samen hebben we van deze wedstrijd ’n succes gemaakt. Onze gasten lieten hun waardering blijken middels hun complimenten.
 

Foto's

Voor foto's klik hier! (met dank aan fotograaf Henk Lunenburg)

Samenvatting van PSV TV

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.