ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

Sensationele ontknoping in Breda: negental UDI’19 in extremis onderuit

Algemeen - Senioren

UDI’19/CSU heeft de nederlagen van afgelopen weken niet weten weg te spoelen met een zege. Op bezoek bij Baronie in Breda werd wéér in de extra toegevoegde tijd met 2-1 verloren van de titelkandidaat die het duel met twee spelers meer eindigde.

Door: Fons Boekelder

Zowel Baronie als UDI’19 hadden duidelijk na een mindere periode iets recht te zetten en begonnen gelijkwaardig aan het treffen op Sportpark “De Blauwe Kei”. Een eerste mogelijkheid kwam er na acht minuten voor Baronie als doelman Nick van der Horst reddend moest optreden op een inzet van Nizar Mekkaoui die hij tot hoekschop wist te verwerken.  Baronie creëerde een veldoverwicht maar de defensie van UDI’19 bleef toch eenvoudig overeind. Na een half uur spelen moest Nick van der Horst met een twijfelachtige rode kaart het veld verlaten na een handsbal buiten de zestien meter. Zijn vervanger werd Sem Verhoeven keeper van JO19-1 die uitgroeide tot de beste man van het veld door o.a. aanvallen van Jorik Mijnhijmer, Moustafa Mohammad en Nizar Mekkaoui onschadelijk te maken waardoor men kon gaan rusten met een blanco stand.

Hoofdrol Sem Verhoeven

Na rust eenzelfde spelbeeld en namen de Baronnen het initiatief tegen het ondertal van UDI’19 maar was Sem Verhoeven keer op keer een sta in de weg. Met nog een kwartier te gaan leek de wedstrijd helemaal te kantelen in het voordeel van Baronie. Een overtreding van Jaap Kerkhof werd tot overmaat van ramp te zwaar bestraft met weer een directe rode kaart voor de Udenaren waar geel beter op zijn plaats zou zijn geweest. Het was nu voor de “Tricolores” alle hands aan dek en was het verdedigen met het mes tussen de tanden, maar de UDI-defensie hield met negen man stand. Tien minuten voor tijd volgt er een vrije trap voor UDI’19 vanaf de linkerflank. Een welgemikte indraaiende vrije trap van Tim Wolf verdween voorbij doelman Robbert van Oorschot in het doel:0-1. Baronie zette in op de aanval om tenminste nog één puntje te pakken. In de chaotische slotfase was het invaller Alexander Haas die vanuit de zestien de gelijkmaker binnen schoot en leek het duel in een 1-1 stand te eindigen. In blessuretijd kreeg de ploeg van Stefan Hoogsteder alsnog de deksel op de neus als wederom Alexander Haas op enigszins gelukkige wijze via het been van Sam Wassenberg de bal in het doel ziet verdwijnen en Sem Verhoeven hierop kansloos is: 2-1.

Gemengde gevoelens

Gemengd gevoelens na afloop wedstrijd zowel bij supporters, spelers als technische staf van UDI’19 waarbij terecht mocht worden getwijfeld over het wegsturen door scheidsrechter Jan Willem Bouw van Nick van der Horst en Jaap Kerkhof. In de komende twee thuiswedstrijden zullen er minimaal drie punten behaald moeten worden om klassenbehoud zo goed als zeker veilig te stellen.