ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Succesvolle trip Business Club UDI’19 naar F-1 in Franchorchamps/Spa

Algemeen

Dat de Business Club UDI'19 zijn activiteiten niet alleen beperkt tot het voetbalveld is bekend. Dat daarbij ook altijd gestreefd wordt naar een unieke sfeer, mag ook geen verrassing meer zijn.

Dat daarbij ook altijd gestreefd wordt naar een unieke sfeer, mag ook geen verrassing meer zijn.

Zo ook afgelopen weekend, waarin we met 35 bestaande en potentiële BC-leden naar het formule 1-circuit van Spa Francorchamps togen om daar Nederlandse trots, Max Verstappen, toe te juichen. Om 4.15uur werd eenieder bij Van der Valk hotel welkom geheten met een zeer smakelijke ontbijt- en lunchbox, verzorgd door kersvers Business Club lid Brownies & downieS. Versbereid en voldoende om ons energieniveau de hele dag op peil te houden. Goed en wel vertrokken, sloten velen van ons de ogen, want de busreis zou er naar verwachting een met vele uren vertraging kunnen worden als gevolg van de verwachte file richting het circuit. Niets bleek echter minder waar, toen we nog geen 2,5uur later al arriveerden bij het circuit. Van files toen nog geen sprake, wel van een lekker fris temperatuurtje en dichte mist.

Direct door naar het circuit om een goede plek te zoeken, zodat je de bolides niet alleen in een tiende van een seconde voorbij zou zien razen, maar ze vanuit de verte ook aan zag komen om ze daarna in rap tempo weer weg te zien accelereren. Die plek werd door een groot aantal gevonden in de eerste bocht van de ‘Double Gauche’ (dubbel links voor de niet-Frans sprekenden onder ons). Mooi, maar ook steil en ook hard, want waar de die-hard fans waren voorzien van comfortabele stoeltjes, goedgevulde koelboxen en zelfs een deken, moest het merendeel van ons het doen met een tijdschrift, poncho of stuk karton onder de billen.

Dat mocht de pret echter niet drukken. Perfecte plaatsen, super sfeertje en al naar gelang de tijd vorderde ook een heel welkom zonnetje. Na de eerste opwarmers met GP3, Formule 2 en de Porsche cup, was het om 15uur tijd voor het hoofdevent. Onze Max ging na een hectisch begin, voortvarend aan de slag. Zodanig dat hij binnen enkele ronden opgeklommen was van P7 naar P3…podium dus in het vooruitzicht. Met Hamilton en Vettel op onbereikbare plekken ruim voor hem, en de Force India’s en later de naderende Bottas ruimschoots achter hem, was de echte spanning eigenlijk toen al uit de wedstrijd. Echter wel met een podiumplek tot gevolg. Een mooie beloning voor een gecontroleerde race, waar helaas niet meer in zat.

Voor ons ook het teken om weer richting de bus te gaan die na wat oponthoud zo rond 18.45 uur weer richting Uden vertrok, waar we weer rond 22.30uur arriveerden. De afdronk van deze dag: het was een lange dag, vroeg opstaan, laat terug, maar ook een dag die de meesten van ons voor geen goud (of in het geval van Max brons) hadden willen missen. Weer een unieke ervaring en mogelijk een vinkje op de bucketlist rijker. Iedereen die erbij was, bedankt!!

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.