ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

Thijs van der Linden schiet UDI’19 in slotfase naar winst

Algemeen - UDI-1

In de voorlaatste wedstrijd voor de start van de competitie op zondag 2 september thuis tegen Baronie werd de vierde testmatch in en tegen De Bataven uit Gendt met 0 -1 gewonnen.

Door: Fons Boekelder

De eerste tien minuten kreeg het publiek twee ploegen te zien die voor de aanval kozen. Toch kwamen er in de eerste tien minuten voor beide doelen geen echte doelrijpe kansen. Het eerste wapenfeit kwam van Wietse van Lankveld die de Bataven doelman testte met een venijnig afstandsschot die door de doelman ternauwernood tot hoekschop kon worden verwerkt. Na ruim een uur spelen kon Nick van Dijk na een grove overtreding vertrekken; zijn vervanger was Jurre Massa. Op slag van rust kwamen er nog twee mogelijkheden om te scoren. Eerst was er een voorzet vanaf de rechtervleugel van Tufan Koca die door Raoul Oomen werd overgeschoten. Een minuut later is er een snel genomen vrije trap van Lars van Geelkerken op Roald van Hout maar deze strandde op de keeper. De Bataven stelde daar aanvallend weinig tegenover en beide ploegen gingen men met een blanco stand rusten.

Na rust bracht Stefan Hoogsteder drie verse krachten binnen de lijnen. Dick Smits en Hidde van Dongen kwamen voor Jaap Kerkhof en Lars van Geelkerken en doelman Nick van der Horst werd vervangen door Aria Hashemi. Vijf minuten na rust hadden De Bataven geluk toen het lobje van Roald van Hout naast ging. Enkele minuten later hadden de Udenaren eveneens geluk; een afstandsschot van een speler van de Bataven raakte de lat en de Udenaren kropen door het bekende oog van de naald. Voor Sam Wassenberg kwam er ook nog een mogelijkheid om op voorsprong te komen; uit een pass van Tufan Coca schoot de spits over. Na een uur spelen verlaat verdediger Rinke Pennings het veld; voor hem in de plaats komt de jonge verdediger Thijs van der Linden die later nog een hoofdrol zou spelen. In de 62e minuut moest de goalie van De Bataven reddend optreden op een inzet van Raoul Oomen. In dezelfde minuut moest een speler van De Bataven het veld verlaten wegens het blokkeren van Roald van Hout. Ook Paul van der Vlist kon na zijn blessure zijn minuten maken; hij kwam in plaats van Wietse van Lankveld. De laatste wissel van trainer Stefan Hoogsteder was voor de 20-jarige Tim Hoefs die aanvoerder Roald van Hout zijn rust gunde.

Uitstekende reddingen
Het laatste kwartier braken De Bataven steeds vaker door en was het aan doelman Aria Hashemi te danken die met twee uitstekende reddingen van twee afstandsschoten die de Udenaren behoedden voor een achterstand. Kort daarvoor moest Roald van Hout weer terug keren in het speelveld ter vervanging van de geblesseerd geraakte Paul van der Vlist. Het duel tussen beide hoofdklassers leek in 0-0 te eindigen. Maar in de 89e minuut is het dan wel raak voor de “Tricolores”. Een corner belandde bij Thijs van der Linden. Zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd; uit de rebound zorgde hij met zijn treffer alsnog voor de overwinning van de Udenaren.