Tiental UDI’19 sleept punt uit het vuur tegen Groene Ster

Algemeen - Senioren - UDI-1

Na een levendige wedstrijd hield UDI’19/CSU uiteindelijk nog één punt over aan de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Groene Ster: 1-1.

Door Fons Boekelder

Het leek een zware middag op “Parkzicht” te worden voor de “Tricolores”. De gasten probeerden in een vroeg stadium druk te zetten op UDI’19. Naarmate de wedstrijd vorderde gooide de thuisploeg de schroom van zich af en creëerden zelf ook enkele kansjes.

De eerste doelpoging van UDI’19 kwam van Lars van Geelkerken die zijn inzet over ziet gaan. Niet veel later komt er een beste kans voor Sidney Gakpo die zijn kopbal maar rakelings over ziet scheren. Ook Groene Ster was dicht bij een doelpunt die een voorzet op de lat ziet belandden. Op slag van rust kwamen de Udenaren wat ongelukkig achter. Uit een ingooi die doorgekopt werd scoorde Nathan Rutjes met een halve volley de 0-1.

Strafschop gasten niet benut

De thuisploeg leek na terugkeer van de thee nog het volste vertrouwen te hebben op een goede afloop. Maar na zeventig minuten spelen leek aan dat vertrouwen een eind te komen. Een overtreding van Nick van Dijk binnen de zestien meter op Nathan Rutjes werd bestraft met een penalty en een tweede gele kaart voor de boosdoener en de Udenaren moesten vervolgens met tien man verder. De toegekende strafschop werd door Nick Hellemons niet doeltreffend afgerond maar belandde tegen de paal.

Gelijkmaker in slotfase

De Udenaren rechtten nog maar eens de rug en gingen alsnog op zoek naar de gelijkmaker. Dat resulteerde in de laatste drie minuten voor het eindsignaal in twee vrije trappen voor UDI’19. De eerste was na een overtreding op Raoul Oomen op zo’n twintig meter voor het doel van doelman Job van de Walle. De vrije trap van Tufan Koca strandde in de muur. Niet veel later is er weer een overtreding op de rand van zestien meter op Tim Wolf dat leverde de “Tricolores” wederom een vrije trap op. Nu was het Sidney Gakpo die de vrije trap door de muur knalde en de doelman kansloos was op zijn inzet en bracht hij hiermee de niet onterechte eindstand van 1-1 op het scorebord.