ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19 in thuiswedstrijd tegen Nuenen op zoek naar resultaat

Algemeen - UDI-1

Nuenen is een oude bekende in de hoofdklasse B. Dit seizoen speelt de ploeg uit Nuenen voor het zevende seizoen in de hoofdklasse, dat ging wel gepaard met ups en downs.

Nu is het voor het derde achtereenvolgende seizoen dat zij in de hoofdklasse B uitkomen. Twee seizoenen terug eindigde men op een zesde plaats. Het voorbije seizoen eindigde de ploeg op plek negen.

Tekst Fons Boekelder

In navolging van UDI’19/CSU heeft ook Nuenen in Jan Poortvliet, die eind 2016 terug keerde van de Chinese club Qingdao Red Lions, een opvolger gevonden voor de naar sv Meerssen vertrokken Miguel van den Dungen. De club haalde de nodige versterkingen. Van Willem ll kwamen vier jeugdige spelers over te weten Sem van de Broek, Sam Strijbosch, Ervin Karatas en Dennis Neeteson. Van Jong Helmond Sport kwam Jordie Wapenaar over. Uit het verre Nieuw-Zeeland werd Collin van Gool spelend bij Christchurch United aan de selectie toegevoegd.

De voormalig international en o.a. ex speler van PSV Jan Poortvliet behaalde in het eerste duel tegen IFC een 0-3 overwinning door doelpunten van Lars van Stipdonk, Evrim Karatas en topscoorder van verleden jaar Thom v.d. Donk. Thuis tegen Meerssen werd het 4-1 in het voordeel van de thuisploeg, Sam Strijbosch, Jamey Raas(2x) en Sem v.d. Broek waren de doelpuntenmakers. Met zes punten zijn zij samen na twee wedstrijden met Baronie, Groene Ster en Halsteren koploper in de Hoofdklasse B.

Valse start

Vorig seizoen begon UDI’19 het seizoen met twee gelijke spelen en was er sprake van een matige start. Dit seizoen begonnen de Udenaren met twee nederlagen en kon het geen potten breken tegen Baronie en RKAVV. Om van een valse start te spreken is vooralsnog wat voorbarig, maar het veldspel en met name het resultaat baart zorgen. Trainer Stefan Hoogsteder raakt niet direct in paniek maar het zal komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Nuenen echt anders moeten. Men zal uit een ander vaatje moeten tappen om die nare nasmaak van de nederlagen weg te spoelen. Om zich te revancheren zullen de “Tricolores” met opgestroopte mouwen en met het mes tussen de tanden Nuenen moeten bestrijden om zo de eerste driepunter bij te kunnen schrijven en aan te sluiten bij de middenmoot.   

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Eijgelsheim en wordt geassisteerd door de heren Afalah en Ruinard.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Pupil van de Week

Pupil van de Week • Miquel Martin Perez

Mijn naam is Miguel Martin Perez, ik ben 7 jaar en heb 1 zusje Elisa.

Ik voetbal bij JO8-4 en mijn positie op het veld is in het midden. 

Ik verwacht dat de uitslag UDI ’19 – Nuenen 2-1 gaat worden.

Loterij ten behoeve van de UDI jeugd

De BAL is geschonken door Café 't Stulpke - Proef de sfeer ... proef 't Stulpke! aan de Markt in Uden

De LEVENSMIDDELENMAND is geschonken door JUMBO Supermarkt aan de Drossaard in Uden

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.