ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19/CSU is het nieuwe seizoen met een grote teleurstelling begonnen. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Stefan Hoogsteder was Baronie zondagmiddag met 1-3 te sterk voor de Udenaren op sportpark “Parkzicht”.

UDI’19 begint het seizoen met nederlaag tegen Baronie: 1-3

Tekst: Fons Boekelder en Foto's Kliksport (Peter Kuijpers)

Baronie opende sterk en creëerde in de eerste minuten twee mogelijkheden om te scoren. Tot grote opluchting gingen die ballen maar rakelings naast. De Udenaren kregen naarmate de wedstrijd vorderde een licht veldoverwicht. Dat resulteerde in de 10e minuut wegens een overtreding op Hidde van Dongen tot een vrije trap. Specialist Lars van Geelkerken was heel dicht bij een doelpunt. Doelman Robbert van Oorschot kon de bal tot hoekschop verwerken. Wietse van Lankveld bracht de corner in de zestien meter en Nick van Dijk kon de bal perfect  binnenkoppen:1-0. De ploeg uit Breda ging op zoek naar de gelijkmaker en de thuisploeg kwam er even niet aan te pas. Vervolgens werden de gasten in het zadel geholpen door een mistastende Nick van der Horst waardoor Nizar Mekkaoui de gelijkmaker kon binnen schieten:1-1.

Ondanks nederlaag team heeft vertrouwen

Na rust kreeg UDI’19/CSU pas na ruim een half uur spelen een eerste mogelijkheid om te scoren. Een vrije trap van Wietse van Lankveld werd door de Baronnen uitverdedigd. De bal belandde bij Lars van Geelkerken die met een geweldige uithaal zijn schot zag stranden in het doelgebied. Uit de scrimmage voor het doel die volgde kon Sam Wassenberg net niet het beslissende tikje geven om de “Tricolores” op voorsprong te brengen. Met nog twintig minuten op de klok kwam Baronie via een hoekschop op voorsprong; Aart Veldhof kon vrij binnen koppen:1-2. UDI’19/CSU zette nog aan, maar Baronie hield eenvoudig stand waarbij het slotwoord voor Moustafa Mohammad was die in de 94e minuut de 1-3 scoorde.

Opstelling UDI'19/CSU:Nick van der Horst, Koca Tufan, Nick van Dijk, Rinke Pennings (57e Jurre Massa), Wietse van Lankveld, Jaap Kerkhof, Lars van Geelkerken, Hidde van Dongen (55e Tim Wolf), Roald van Hout, Raoul Oomen (75e Sidney Gakpo), Sam Wassenberg