ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

GVV Unitas en UDI’19/CSU maakten er zondagmiddag in Gorinchem een spannende krachtmeting van.

In een wedstrijd die van het begin tot het einde boeide waren de gasten voor en de gastheren na rust de bovenliggende partij en werd het uiteindelijk een 2-3 zege voor de Brabanders.

Door Fons Boekelder

Trainer Stefan Hoogsteder kon behalve over Marc Koot en Sidney Gakpo voor het duel tegen Unitas over een fitte selectie beschikken. De Udenaren kwamen na amper twee minuten spelen al op een vroege voorsprong door spits Sam Wassenberg die 0-1 op het scorebord brengt.
De volgende kans die zich voor deed was na negen minuten; ook deze keer was het Sam Wassenberg die via binnenkant paal zijn tweede treffer van de middag liet noteren:0-2. Er ontstond een levendig duel en Unitas creëerde een licht veldoverwicht. Twee minuten voor het rustsignaal was er geklungel in de UDI’19 verdediging, hiervan wist de behendige Fabian van Horssen te profiteren door de 1-2 voorbij Nick van der Horst binnen te werken.

Druk doorstaan!
Na rust was het voor UDI’19 verdedigen met het mes tussen de tanden want de ploeg van trainer Rick Adje werd steeds gevaarlijker. Pascal van Delden was in de 53e minuut dicht bij de gelijkmaker, gelukkig voor alles wat UDI was belandde zijn lobje over keeper Nick van der Horst op de lat. Twee minuten later is het dan wel raak voor Unitas als Fabian van Horssen uit pass van achteruit de 2-2 binnen werkt. De gastheren gingen op zoek naar meer wat de nodige corners opleverde maar niet voor echt gevaar zorgde. Drie minuten later is Roald van Hout trefzeker als hij uit een pass van Tufan Koca de 2-3 tegen de touwen kopt. Met nog zo’n klein kwartier te gaan is Nick van der Horst de reddende engel voor de “Tricolores” door een afstandsshot op magistrale wijze te keren om zo de overwinning nog extra glans te geven.