ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19 heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag. In de laatste wedstrijd met trainer Stefan Hoogsteder op de bank was kampioen Groene Ster te sterk voor het gehavende UDI’19/CSU: 3-0.

Door: Fons Boekelder

Zondag werd bekend gemaakt dat oud betaald voetbalspeler Lodewijk de Kruif uit Ede met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2019/2020 de opvolger wordt van de naar de KNVB vertrekkende oefenmeester Stefan Hoogsteder. (zie UDI’19-site).
Onder de toeschouwers was ook de nieuwe trainer aanwezig en die zag ook dat UDI’19 met maar liefst 10 spelers om uiteenlopende redenen aan het apèl ontbraken waarmee Stefan Hoogsteder in augustus 2018 was gestart.

Gehavende Udens ploeg

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Het duurde tot aan de 20e minuut dat doelman Nick van der Horst zijn kwaliteiten moest tonen door reddend op te treden door twee gevaarlijke corners onschadelijk te maken. Na een half spelen is er een eerste mogelijkheid voor de Udenaren. Een pass van Hidde van Dongen bereikte Luuk Meulink maar diens inzet ging naast. Niet veel later is er een overtreding van Cem Unal op Lars van Geelkerken die door scheidsrechter de heer Midden niet wordt bestraft en de gastheren op een 1-0 voorsprong zette. Lars van Geelkerken moest geblesseerd het veld verlaten. Op slag van rust is er een mogelijkheid voor UDI’19 om op gelijke hoogte komen. Een lage voorzet van Sam Wassenberg werd door iedereen voorin gemist.

Gastheren voortvarend

In de 2e helft begon Groene Ster voortvarend; al na twee minuten bracht Chefrino Eind na een mooie actie de stand op:2-0. Vijf minuten later volgt er een grote kans om de aansluitingstreffer te scoren. Bij een aanval over de rechterflank waarbij Sam Wassenberg een voorzet op maat afleverde en tot ontsteltenis van het Udense publiek zowel Sidney Gakpo als Luuk Meulink niet wisten te scoren. Een voetbalwet is; “als jezelf niet scoort doet de tegenpartij dat wel”. Het was aanvoerder Maikel van Kesteren die zijn 400e wedstrijd voor de groen witte brigade van trainer Maurice Verbunt speelde en doelman Nick van der Horst met een sublieme lob wist te verschalken: 3-0. Dat was ook de eindstand, de “tricolores” eindigen het seizoen op een negende plaats met maar liefst 30 punten minder dan kampioen Groene Ster.