ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19/CSU begon met twee wijzigingen ten opzichte van de verloren wedstrijd een week eerder tegen VC Vlissingen. Coach Stefan Hoogsteder kon niet beschikken over de geblesseerde Roald van Hout. Jaap Kerkhof keerde weer terug op zijn vertrouwde linksback positie ten koste van Dick Smits. Voor de rest verschenen de vertrouwde namen aan de aftrap.

Door: Fons Boekelder

Het was een fascinerend “voetbalgevecht” zondagmiddag op sportpark “Parkzicht” tussen UDI’19 en titelkandidaat Halsteren. Zo kan de wedstrijd het best omschreven worden, een duel waarin beide ploegen alles hebben gegeven maar niet tot de gewenste oplossing kwamen. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd begon teleurstellend voor de “Tricolores”, amper na drie minuten bij de eerste aanval van Halsteren was het voor de gasten meteen raak door een treffer van ex-betaald voetballer Robert Braber: 0-1. De Udenaren kwamen deze vroege tegenslag na iets meer dan een kwartier voetballen weer te boven. Een overtreding van Jelle Voermans op Sam Wassenberg werd door scheidsrechter Björn Erkens bestraft met een strafschop. Deze keer was het jongeling en centrale verdediger Thijs van der Linden die deze benutte:1-1. Halsteren creëerde in de eerste helft een licht veldoverwicht maar de verdediging van UDI’19 stond prima gepositioneerd en dekte zeer kort, waardoor de West-Brabanders er niet doorheen kwamen. UDI’19 gokte ondertussen bijna met succes op een counter. Individuele acties van Sidney Gakpo en Sam Wassenberg leverde niet tot het gewenste resultaat.

Werklust adelt

Net zoals in de eerste helft leek de tweede helft ook te beginnen. Een voorzet in de 47e minuut vanaf de flank belandde bij Halsteren speler Francis Kabwe Manengela; deze wist een 100% scoringskans hoog over het doel te werken. De ploeg van Stefan Hoogsteder knokte zich langzaam in de wedstrijd en was er een mogelijkheid voor Sidney Gakpo; zijn inzet verdween maar net over het doel. Halsteren drong aan en ging op jacht naar de overwinning en kreeg enkele goede kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Uiteindelijk mag de Udense formatie tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel en kan men met het vertoonde spel in ieder geval weer met vol vertrouwen uitkijken naar het dubbele Paasprogramma met thuiswedstrijden tegen Alphense Boys en GVV Unitas.