ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7

UDI’19/CSU had zondag na de wedstrijd tegen Alphense Boys zo weer in het linkerrijtje kunnen staan als de spelers maar een fractie van de geboden kansen in de tweede speelhelft hadden benut.

Door: Fons Boekelder

Ook tegen Alphense Boys was het weer als zo vaak, hoeveel kansen moet je krijgen om een wedstrijd winnend over de streep te trekken. Je kon het jezelf zondagmiddag in Alphen a/d Rijn zo gemakkelijk maken, maar de ene na de andere mogelijkheid werd in de tweede speelhelft om zeep geholpen. De Udenaren waren qua spel en inzet de bovenliggende partij en er werden genoeg kansen geschapen. Alleen op dat ene belangrijke punt om de geboden kansen te benutten loopt het niet. Nog niet!

De Udenaren begonnen goed; in de zevende minuut kopte Lars van Geelkerken uit een voorzet van Sidney Gakpo net naast. De thuisploeg, voor de Udenaren een totaal onbekende tegenstander, liet bij vlagen ook wel zien over individuele kwaliteit te beschikken maar kon als team niet echt overtuigen. Na een kwartier spelen ontstaat er een scrimmage voor het doel van Alphense Boys wat uiteindelijk alleen maar een hoekschop opleverde. Na een half uur, uit een vrije trap van Lars van Geelkerken kan Nick van Dijk de bal met zijn hoofd net niet de juiste richting geven om te scoren. Drie minuten later, een gemakkelijk gegeven vrije trap wordt door aanvoerder Thom Nouwens voorbij doelman Nick van der Horst binnengeschoten:1-0. Sidney Gakpo probeerde op slag van rust uit de draai binnen te schieten maar zijn schot gaat over.

Kans op kans

Als zo vaak na de thee leverde de Udenaren nu ook een goede tweede speelhelft af. De ploeg was de bovenliggende partij en reeg de kansen aaneen. Een eerste mogelijkheid om te scoren ontstond voor Tufan Koca die met een listig hakballetje binnen de vijf meter zijn inzet voor de doellijn gekeerd ziet worden. Een minuut later is het wel raak als Wietse van Lankveld op aangeven van Sidney Gakpo raak schiet: 1-1. Vijf minuten later, uit een vrije trap van Lars van Geelkerken is Nick van Dijk met zijn kopbal dicht bij een treffer maar doelman Tim van de Linden bracht redding. Niet veel later is Tim Wolf dicht bij een treffer, zijn inzet gaat maar rakelings over. Ook Roald van Hout ziet zijn inzet gekeerd worden door doelman Tim van de Linden.

De “Tricolores” bleven domineren en kregen ondanks het steeds meer compact verdedigen van de thuisploeg nog voldoende kansen. Een vrije trap van Wietse van Lankveld leverde voor Sam Wassenberg met zijn kopbal ook niet het gewenste resultaat op. Uit een van de sporadische aanvallen van de gastheren is doelman Nick van der Horst in de slotfase de reddende engel voor de Udenaren. Een inzet van invaller Patrick Krop wist hij met zijn voeten onschadelijk te maken. In blessuretijd lijken de Udenaren alsnog de overwinning over de streep te trekken. Een voorzet vanaf de flank belandde binnen de vijf meter bij de net ingevallen Paul van der Vlist die zich geheel vrijstaand onsterfelijk had kunnen maken door de bal binnen te schieten maar hij schoot over de bal en miste hierdoor de kans om de zege alsnog over de streep te trekken.