UDI’19 MO17 boekt fraaie winst op OJC Rosmalen MO17

Algemeen - Jeugd

Zaterdag 12 januari jl. was het dan zover; in het jubileumjaar van het 100-jarig bestaan van UDI’19/CSU werd het spits van de Vrouwen- en Meidenafdeling afgebeten door een samengesteld MO17 team van UDI’19.

Zij namen het op tegen het MO17 team van OJC Rosmalen, één van de topteams uit de landelijke MO17 competitie regio Oost.

Meer nog dan een leuke, sportieve strijd tussen talentvolle meidenteams van twee van de grootste verenigingen van Zuid-Nederland was dit toch vooral een wedstrijd die in het teken stond van een mooie reclame voor het meidenvoetbal. Dit was dan ook te merken aan de publieke belangstelling op sportpark Parkzicht waar een 100-tal liefhebbers van het Meidenvoetbal zich had verzameld om dit met eigen ogen te aanschouwen.

Hoewel het Vrouwen- en Meidenvoetbal bij deze verenigingen in de lift zit houden beide clubs er een andere opleidingsfilosofie op na hetgeen deze strijd extra interessant maakte. Om 11 uur klonk het fluitsignaal voor de aftrap van deze wedstrijd waarbij de UDI’19 meiden duidelijk scherper begonnen dan OJC. De bal lag dan ook al na welgeteld 24 seconden in het net bij het zichtbaar overrompelde team van OJC. Na een lange bal van Janne Verbakel en een fantastische aanname rondde Sem v.d. Pas beheerst af: 1-0 voor UDI’19.

De toon voor de wedstrijd was daarmee direct gezet en de UDI’19 meiden bleven een hoog baltempo hanteren en veel druk zetten op de tegenstander waardoor na 6 minuten 2 speelsters op de overigens zeer goede keepster van OJC af konden lopen en wederom Janne de bal panklaar legde, nu voor Ted Rooijendijk: 2-0. Het spelbeeld bleef de gehele 1e helft onveranderd en UDI’19 bleef naar hartenlust combineren en kansen creëren, daarbij met grote regelmaat stuitend op de keepster van OJC Rosmalen. Na 23 minuten wordt Nicole Theunisz alleen op de keepster afgestuurd door Sem en zij rondde beheerst af: 3-0. Nog voor rust maakt Ted Rooijendijk haar 2e doelpunt van de wedstrijd na een 2e assist van Sem v.d. Pas.

In de rust werden de puntjes nog wat verder op de ‘ i ‘ gezet en UDI’19 gaat na de rust vrolijk verder waarmee het in de 1e helft was opgehouden: Goed voetballen en scoren. Na een heel mooie combinatie belandde de bal in de 47e minuut aan de rechterkant bij Nicole en haar afgemeten voorzet bereikte de zeer goed naar binnengekomen Faye Harms die de keepster weet te verschalken en de 5-0 aantekende. Dit leek het sein voor UDI’19 om gas terug te nemen. Het spel werd slordiger en hoewel het percentage balbezit voor de UDI’19 meiden hoog bleef (over de gehele wedstrijd was dit ongeveer 75% tegen 25%) werden er vaker foute keuzes gemaakt in balbezit en werd de passing ook onnauwkeuriger.

Na 73 minuten krijgt UDI’19 nog een penalty nadat Sem onderuit werd gehaald door de keepster van OJC. Ze benutte deze zelf en daarmee leek de wedstrijd met een 6-0 eindstand te eindigen. Het slotakkoord is echter nog voor OJC dat door een schitterende uithaal van de rechtsbuiten op zeer fraaie wijze de 6-1 eretreffer maakte. Kort daarna werd er door de prima fluitende scheidsrechter een einde gemaakt aan deze mooie wedstrijd.

Daarmee hebben deze meiden laten zien dat UDI’19 trots mag zijn op al het aanwezige talent in de vereniging en bevestigt dit wederom dat het Vrouwen- en Meidenvoetbal bij UDI’19 enorm in ontwikkeling is. Bovendien maakt dit eens te meer duidelijk dat meiden ook echt de kans krijgen om zich op het allerhoogste niveau te ontwikkelen.

Een grote dank aan OJC Rosmalen voor de prettige sfeer waarin deze wedstrijd zich kon voltrekken en verder aan eenieder die heeft meegeholpen om deze unieke wedstrijd mogelijk te maken.