ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19 pakt drie cruciale punten voor klassenbehoud

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen. In de strijd tegen een plaats om nacompetitie te ontlopen boekte het elftal van Stefan Hoogsteder tegen RKAVV een knappe 2-1 zege.

Door: Fons Boekelder

Het was zondag puzzelen voor de technische staf van UDI’19. Trainer Stefan Hoosteder kon niet beschikken over maar liefst zeven selectiespelers. Rinke Pennings, Nick van Dijk, Thijs van der Linden, Paul v.d. Vlist, Hidde van Dongen waren er wegens blessures niet bij. Doelman Nick van de Horst en Jaap Kerkhof namen plaats op de tribune wegens een schorsing.

Sam 150e treffer

De Udenaren begonnen sterk aan de wedstrijd en na tien minuten spelen werd Raoul Oomen op zijn tocht naar het vijandige doel door verdediger Peter Lomonaco binnen de zestien meter ten val gebracht. Scheidsrechter Badr Benlamkaddem was resoluut en kende de Udenaren een terechte strafschop toe. Sam Wassenberg wist wel raad met dit geboden buitenkansje en tekende voor zijn 150e treffer voor de Udenaren:1-0. Na twintig minuten spelen is er een riante mogelijkheid voor de gasten om langszij te kommen. Rico de Boer wist met zijn kopbal geen doel te treffen maar raakte de lat en in de rebound was het Robin Steffens die huizenhoog over schoot. Een snel genomen vrije trap van Sidney Gakpo op Tufan Koca die vervolgens met een beweging Marc Koot in scoringspositie bracht, was het doelman Mike ten Kroode die met zijn redding RKAVV  behoedde voor een grotere achterstand. Vijf minuten voor het rustsignaal is er een mooie actie van Sidney Gakpo die de bal maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal ziet verdwijnen. Op slag van rust is het de sterk keepende Sem Verhoeven die een kopbal van Jordy de Wit onschadelijk wist te maken.

Beste kansen voor gasten

De beginfase van de tweede helft was duidelijk voor de bezoekers. Het was Robbin Steffens die zijn schot tegen de lat zien gaan. Vrije trappen van uitblinker Hamza Boukhari en Remco Overdevest konden de Udenaren niet in verlegenheid brengen. Na bijna een uur spelen is het Roald van Hout die Sidney Gakpo in stelling bracht en vanuit de draai de 2-0 binnen schiet. Een minuut later is het gelegenheidsback Lars van Geelkerken die voor de doellijn redding kon brengen. Met nog zo’n 25 minuten te spelen bracht Peter Lomonaco met zijn treffer RKAVV weer terug in de wedstrijd: 2-1. Na die treffer golfde het spel op en neer maar waren de beste kansen voor RKAVV. De ploeg uit Leidschendam bleef volharden en geloofde dat de gelijkmaker nog in de lucht hing. De defensie van UDI’19 met aan het hoofd doelman Sem Verhoeven gaf geen krimp, al was het soms verdedigen met het mes tussen de tanden en trokken zo de broodnodige overwinning over de streep. Door deze zege zijn de “tricolores” zo goed als zeker volgend seizoen verzekerd van hoofdklasse voetbal. Eerstvolgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd tegen degradant De Meern op 19 mei a.s. en kan UDI’19/CSU bij een goed resultaat de nacompetitie definitief ontlopen.