ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

UDI’19/CSU blijft voor de derde week op rij ongeslagen. De ploeg kon door blessures niet beschikken over Sam Wassenberg, Sidney Gakpo en Marc Koot.

Trainer Stefan Hoogsteder had een plan bedacht om VC Vlissingen aan banden te leggen door de linies dicht bij elkaar, rustig aan de bal en voetballend Vlissingen haar wil op te leggen.

Door: Fons Boekelder

De Udenaren waren de eerste helft heer en meester en hadden 75% balbezit. Vlissingen schikte zich in deze situatie en creëerden in de eerste helft één mogelijkheid. Een afstandsschot van Miquel Cruct werd door doelman Nick van der Horst tot hoekschop verwerkt. Het verdere verloop van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel Vlissingen. Dat leverde de Udenaren zeven hoekschoppen op maar daar sprongen de Udenaren onzorgvuldig mee om. Dicht bij een treffer was Roald van Hout die op de Vlissingen goalie stuitte en niet veel later was er een inzet van Tufan Koca die maar rakelings naast de verkeerde kant van de paal scheerde.

Tactische aanpassing

Een tactische aanpassing van John Karelse wierp meteen zijn vruchten af en Vlissingen nam het initiatief. Eerst was er een vrije trap die door Nick van der Horst tot corner werd verwerkt. Vijf minuten later is het voor de gastheren raak. Uit het niets belandde een pass van Josimar Pattinama bij Abdoe Abdenbi die de 1-0 voor zijn rekening nam. De Udenaren gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar het waren de Zeeuwen die na een uur een treffer uit de rebound van Renzo Roemeratoe zagen afgekeurd wegens buitenspel nadat Etienne Mallie eerder de paal had geraakt.

Mindertal thuisclub  

Twintig minuten later ontvangt Miquel Crucq zijn tweede gele kaart en moest VC Vlissingen met tien man verder. De gastheren kwamen maar moeilijk onder de ontstane druk uit en dat leverde een kwartier voor tijd de verdiende gelijkmaker door Paul van der Vlist op: 1-1. De Udenaren gingen op jacht naar drie punten. Een goede aanval door het midden kon door Rinke Pennings niet doeltreffend worden afgerond. In de slotminuut is het Vjeko Krezo speler van Vlissingen die ook zijn tweede gele kaart moest incasseren. Het werd in de extra tijd voor de ploeg van John Karelse verdedigen met het mes tussen de tanden en was een speler van Vlissingen de reddende engel die in de slotminuut nog een inzet op de doellijn wist te keren hierdoor bleef de stand ongewijzigd. De Udenaren delen nu samen met sv Meerssen en Alphense Boys plek zeven op de ranglijst.

Opstelling UDI’19/CSU:
Nick van der Horst, Tufan Koca, Nick van Dijk, Rinke Pennings, Jaap Kerkhof, Wietse van Lankveld (74e  Paul van der Vlist) Tim Wolf, Raoul Oomen, Lars van Geelkerken, Roald van Hout, Hidde van Dongen (56e Luuk Meulink).

Klik hier voor live verslag!

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.