ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen4

Ondanks een 0-1 voorsprong door een treffer van Raoul Oomen, verloor UDI’19/CSU in Hendrik-Ido-Ambacht tegen IFC toch met 2-1.

Extra dompers waren het uitvallen van Rinke Pennings en de schorsing die Nick van Dijk volgende week zondag wacht tegen koploper vv Gemert.

Door Fons Boekelder

Vertrekken
Nick van Dijk kreeg in de slotfase van de wedstrijd zijn tweede gele kaart van de middag van de zwak leidende scheidsrechter Dhr. R. Wassink en moest dus vertrekken. Na een uur spelen kreeg Edison Warner speler van IFC direct rood en moesten de gastheren het laatste half uur met tien man verder.

Voorsprong
Nagenoeg met dezelfde basisopstelling als tegen VCA Vlissingen begon UDI’19/CSU goed aan het duel tegen de nummer tien van de Hoofdklasse B. De plaats van de vorige week startende Hidde van Dongen werd weer ingenomen door Sam Wassenberg. De eerste kans was er dan ook voor Sam Wassenberg, het was echter doelman Davey van Pelt die met zijn voeten redding wist te brengen. Na twaalf minuten spelen is er een voorsprong voor de Udenaren. Sam Wassenberg slingerde de bal vanaf de flank in het strafschopgebied en daar stond Raoul Oomen klaar om binnen te koppen:0-1. Even later volgde er een afstandsschot van Juthlen Castillo die Nick van der Horst met een mooie redding onschadelijk wist te maken.

Prima kansen
De Udenaren dicteerden de wedstrijd en de gastheren kwamen er nauwelijks aan te pas. In een tijdsbestek van vier minuten kregen de gasten vier corners te nemen wat geen doelpunt opleverde. De grootste kans was echter voor Raoul Oomen die zijn tweede treffer van de middag voor het binnenschieten had maar strandde op keeper Davey van Pelt.

Tegenaanval
Uit de tegenaanval die volgde werden de Udenaren bestraft wegens een vermeende duwfout. De Udenaren dachten een vrije trap te krijgen wegens een handsbal van een IFC-speler maar de bal ging op de stip waar aanvoerder Danny Slingerland wel raad mee wist en behendig de gelijkmaker binnen schiet:1-1. In de slotfase is IFC nog dicht bij een tweede treffer, maar de inzet gaat in het zijnet.

Vrije trap
De thuisploeg begon duidelijk beter aan de tweede helft; dat resulteerde al in de 49e minuut tot een vrije trap. Danny Slingerland gaf doelman Nick van der Horst geen schijn van kans en deponeerde de bal boven in de kruising: 2-1.

Penalty
Na deze tegenvaller kregen de Udenaren weer een beetje controle over de wedstrijd en creëerden ook enkele kansen maar kwamen niet tot scoren. Na een uur voetballen leken de Udenaren op gelijke hoogte te komen. De doorgebroken Sam Wassenberg werd binnen de zestien meter gevloerd door Edison Warner en hij moest met een rode kaart de kleedkamer gaan opzoeken en de gastheren gingen met tien man verder.  Het geboden buitenkansje werd door Roald van Hout niet benut; hij strandde op doelman Davey van Pelt.

Tumult
Nadat scheidsrechter R.Wassink het sein had gegeven om de strafschop te nemen ontstond er tumult. Op dat moment stond de assistent scheidsrechter B.Seegers met zijn vlag omhoog. De weggestuurde speler Edison Warner was op weg naar de kleedkamer maar had tijdens het nemen van de strafschop het speelveld nog niet verlaten. Eenieder dacht dat de strafschop moest worden overgenomen. Scheidsrechter R.Wassink hield er deze middag zijn eigen regeltjes op na en vertelde na afloop dat de spelregels wat betreft  het verlaten van het speelveld bij een spelhervatting in Zeist zijn veranderd. In het reglement staat echter: "Als de scheidsrechter heeft besloten om een speler te waarschuwen of van het speelveld te verwijderen, dan mag de wedstrijd niet worden hervat totdat de sanctie is opgelegd".

Gele kaarten
Het verdere verloop van de wedstrijd leverde nog wel wat kansjes voor zowel de Udenaren als de gastheren op maar geen doelpunten. Wel moest Jaap Kerkhof op een inzet op de doellijn met zijn hoofd redding brengen. In de tweede helft vielen er buiten de vermeldde rode kaart ook nog zes gele kaarten te noteren in het boekje van R.Wassink.