ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9

Vandaag, zondag 5 mei, moest het dan gebeuren, UDI’19/CSU Vrouwen 1 kampioen worden bij winst of gelijk spel tegen OJC Rosmalen VR 1 in Rosmalen.

Al vroeg werden de vrouwen deze morgen bij UDI’19 verwacht om met de bus naar Rosmalen te vertrekken. Allemaal keurig op tijd en met een gezond beetje zenuwen in de benen. De bus werd ingeladen, champagne mee want je moet nu eenmaal goed voorbereid zijn.

Een serieuze warming up en een goede wedstrijdvoorbereiding zou ervoor moeten zorgen dat onze vrouwen de wedstrijd zouden winnen. We waren voorbereid op een zware pot. OJC Rosmalen kan de punten immers goed gebruiken om nog te spelen voor een promotieplaats.

De wedstrijd gaat van start en we zijn allen verrast door het spel van onze tegenstander. De dames van OJC speelde massaal achter de bal, wilde alleen maar tegenhouden en loerend op de counter. Alsof ze onder de indruk waren van onze vrouwen. In de eerste helft is het dan ook UDI die voor de openingstreffer gaat. Na een soloactie van Kerensa Persoons met daaropvolgend een prachtig doelpunt werd de ruststand 0-1.

In de 2de helft zien we eenzelfde beeld met wat kansen voor onze vrouwen. Een aantal kansen maar helaas eindigden deze schoten op de lat of vlogen naast. Ook liet de keepster van OJC Rosmalen enkele knappe reddingen zien. Verder was de opdracht voor de UDI-vrouwen; “Spelen op balbezit, de kansen komen vanzelf en geen risico nemen voor een tegendoelpunt.” Even werd de wedstrijd nog stilgelegd door een fikse hagelbui. Én eindelijk na ruim 90 minuten klonk het laatste fluitsignaal en de UDI Vrouwen zijn:

Kampioen en promotie naar de 1e klasse als promovendus! Wat een toppers!

Na de wedstrijd werd er meteen gefeliciteerd door een official van de KNVB, hij had een leuke speech voor de dames en had voor hen de medailles en een oorkonde bij zich. Het bestuur van UDI’19 sloot zich hier bij aan èn de felicitaties van een erg sportieve tegenstander.

Een feestje in de bus terug en tijdens de rust van heren 1 de huldiging van Vrouwen 1 in het clubhuis. Deze was erg leuk en goed verzorgd door speaker Gert Dozeman. Wat een feest!

UDI’19/CSU Vrouwen 1 en begeleiding proficiat en geniet met volle teugen van dit prachtig succes!

Zie foto's, ga vervolgens naar 2 en nadien naar 3!