ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI’19 wacht zware opgave bij onvervalste streekderby tegen Gemert

Algemeen - Senioren - UDI-1

Zonder overdadig in clichés te vervallen, valt het soms niet mee wanneer je een voorbeschouwing moet schrijven over wedstrijden tussen vv Gemert en UDI’19/CSU.

Momenteel de meest beladen streekderby van de laatste jaren. Er wacht UDI’19 dan ook zondag een mooie en sportieve uitdaging die op “Moleneind” als underdog zullen aantreden. De aftrap is om 14.00 uur in Gemert.

Door: Fons Boekelder

Alle carnavalsspullen zijn weer opgeborgen en het vizier is weer op voetbal gericht. Zondagmiddag om 14.00 uur beginnen Gemert en UDI’19 aan een waar spektakelstuk. Een (streek)derby haalt immers vaak het beste in iedereen naar boven. De editie eerder dit seizoen in Uden is daar een perfect voorbeeld van. Op Sportpark “Parkzicht” maakten beide teams er een mooi voetbalgevecht van.

v.v. Gemert

De ploeg van trainer Reinald Boeren kon op die mooie zondagmiddag in november jl. de eerste periodetitel binnen slepen maar de “Tricolores” staken daar een stokje voor. Doelpunten van Thijs van der Linden en Tufan Koca waren voldoende om de drie punten in Uden te houden: 2-1. Hopelijk wacht ons zondag weer zo’n heerlijke voetbalmiddag in Gemert. De formatie van Reinald Boeren draait een veel beter seizoen dan het team van streekgenoot Stefan Hoogsteder en behoort tot de betere voetballende ploegen in de Hoofdklasse B. De kracht van Gemert ligt zonder twijfel voorin, waar Thijs van Pol het samen met Ralf Kemper het heel goed doet. Weliswaar werd er zondag 24 februari jl. averij opgelopen in de topper tegen koploper Baronie door met 1-2 in eigen huis onderuit te gaan. Overigens strijdt de ploeg uit Gemert nog altijd mee voor het kampioenschap en voor een periodetitel. Momenteel bezetten zij een tweede plaats achter koploper Baronie met twee verliespunten meer.

UDI'19/CSU

UDI’19 is bezig aan een seizoen van ups en downs. De ploeg behaalde in zeventien wedstrijden zes overwinningen, speelde vijf keer gelijk en verloor zes duels. De Udenaren staan momenteel op een achtste plaats met 23 punten, dat is 14 punten minder dan rivaal Gemert daarbij aangetekend dat UDI’19 een wedstrijd minder gespeeld heeft dan Gemert. Er wacht de Udenaren zondag een loodzware opgave die de laatste twee competitiewedstrijden wat stroever draaien. Zondag zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden dan tegen Minor en Groene Ster waar maar weinig kansen werden gecreëerd. De Udenaren zullen uit een underdogpositie starten maar zijn met de juiste instelling zeker niet kansloos al zal het resultaat heiliger zijn dan vermakelijk voetbal. Het zou mooi zijn als die stroeve periode zondag met een goed resultaat doorbroken kan worden. Vanaf deze plek wensen wij de technische staf en spelers alvast heel veel succes in Gemert, waar de “Tricolores” ongetwijfeld weer door een grote schare supporters gesteund zal worden. 

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deel dit bericht

Actueel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.