ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI’19/CSU heeft zondagmiddag van sv Meerssen met 1-3 gewonnen. Doelpunten kwamen op naam van Sam Wassenberg 2x en Sidney Gakpo.

Door Fons Boekelder

Na de zeperd van vorige week in de thuiswedstrijd tegen IFC toen de wedstrijd met 1-4 verloren ging was de vraag of de Udenaren zich tegen Meerssen konden herpakken. In een evenwichtige openingsfase kwamen de Limburgers geheel onverwacht na slecht uitverdedigen en balverlies door een doelpunt van Richard Hannon op een 1-0 voorsprong.

Beauty van een doelpunt

Na dat tegendoelpunt namen de Udenaren geleidelijk aan het heft in handen en dat resulteerde na bijna een half uur spelen tot een mogelijkheid voor Sidney Gakpo. Zijn inzet verdwijnt in het zijnet. Niet veel later valt de mooiste goal van de middag te bewonderen. Een doorkopbal van Raoul Oomen belandde op de wreef van Sam Wassenberg en met een ongelofelijke uithaal gaf hij doelman Geoffrey Jacobs met een beauty van een doelpunt het nakijken:1-1. Dat gaf de bezoekers het nodige zelfvertrouwen en zij kozen steeds meer voor de aanval. Toch was het opletten geblazen voor het team van Stefan Hoogsteder en moest UDI’19 goalie Nick van der Horst op slag van rust reddend ingrijpen op een inzet van George Simon. Hierdoor wist hij te voorkomen dat de gastheren met een voorsprong konden gaan rusten.

Spannende tweede helft

Direct na rust kruipt UDI’19 door het bekende oog van de naald als Richard Hannon onderkant lat raakt. Maar de Udenaren raken niet van de wijs. Niet veel later is er een één twee combinatie tussen Sam Wassenberg en Sidney Gakpo en is laatgenoemde trefzeker en scoort de 1-2. Na een uur spelen is het weer raak voor de “Tricolores”. Een pass van Wietse van Lankveld bereikt na een inschattingsfout van een Meersen verdediger de bal bij Sam Wassenberg die met diens inzet eenvoudig doelman Geoffrey Jacobs passeert:1-3. Met nog een half uur te spelen gooide de Limburgers alle schroom van zich af en kozen volop voor de aanval en moest Nick van der Horst enkele keren reddend optreden. Daarna wisten de gastheren door Jork Loozen voor de tweede maal deze middag de lat te treffen. UDI’19 verzuimde echter de stand verder uit te bereiden maar konden de drie punten verdiend mee in de knip naar Uden.

Door dit resultaat staan de Udenaren op een gedeelde zevende plaats met vijf punten minder dan nummer zes Nuenen. Daarbij moet wel de kanttekening geplaatst worden dat UDI’19 twee wedstrijden minder gespeeld heeft dan Nuenen waardoor er zicht blijft op plek zes van de standenlijst. Zondag a.s. volgt een thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat VC Vlissingen.

Opstelling UDI’19/CSU

Nick van der Horst, Tufan Koca, Nick van Dijk, Wietse van Lankveld, Thijs van der Linden,  Dick Smits, (38e Jaap Kerkhof), Tim Wolf, Raoul Oomen, Sidney Gakpo, Roald van Hout (79e Lars van Geelkerken), Sam Wassenberg (88e Luuk Meulink).

Deel dit bericht

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.