ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19/CSU in allerlaatste minuut tegen Unitas met 0-1 onderuit!

Algemeen - Senioren - UDI-1

De stand was maandagmiddag lange tijd in evenwicht en de wedstrijd leek in een blanco stand te eindigen.

De stand was maandagmiddag lange tijd in evenwicht en de wedstrijd leek in een blanco stand te eindigen. Uit een scrimmage kopte Armand Selmani in de allerlaatste minuut de 0-1 tegen de touwen en bepaalde daarmee de eindstand. Voor toeschouwers en UDI-spelers was de bal reeds de achterlijn gepasseerd, maar assistent-scheidsrechter R. Metsemakers besliste anders en werd het doelpunt door scheidsrechter J. Kaper goedgekeurd.

Door: Fons Boekelder

Het begin van de wedstrijd was in evenwicht en dat leverde hier en daar wat kleine kansjes voor beide ploegen op maar echt gevaarlijk werd het aanvankelijk niet. De eerste mogelijkheid om te scoren was er na acht minuten spelen toen Marc Koot na een mooie actie met zijn uithaal de paal wist te raken.  Een eerste mogelijkheid voor de gasten is er na twintig minuten spelen voor Joey Lokasi maar zijn inzet gaat naast. Tien minuten later is Thijs van der Linden de reddende engel voor de Udenaren als hij een inzet van wederom Joey Lokasi voor de doellijn weet te keren. In de slotfase van de eerste speelhelft is UDI’19 nog dicht bij de openingstreffer toen Sam Wassenberg met zijn kopbal doelman Ruud Verberk op zijn weg vond.

Werklust werd de Udenaren niet beloond

Na rust was het veldoverwicht voor Unitas en waren zij het ook die de beste kansen kregen om tot scoren te komen. De Udenaren werkten hard maar gingen vaak te gehaast voetballen en maakten daardoor onnodige fouten en waren de doelpogingen na rust dan ook op een hand te tellen. Na iets meer dan een uur is er een goede mogelijkheid voor de gevaarlijk Unitas speler Akin Arslan die door de UDI-defensie slalomde en zijn doelpoging voor de doellijn gekeerd zag worden door Wietse van Lankveld. Ook Nick van der Horst moest met zijn voet redding brengen en kon zo een doelpunt voorkomen. Inmiddels is de 90 minuten speeltijd op het scorebord verschenen als Unitas op de rand zestien meter na een overtreding een vrije trap wordt toegekend. Akin Arslan probeert direct Nick van der Horst te verschalken maar deze redt in twee keer. De bal zou vervolgens over de achterlijn zijn geweest nadat Soufian Charraoui met zijn korte voorzet Armand Selmani bereikt die kan binnenkoppen:0-1. Het zat UDI’19 net als zo vaak dit seizoen weer niet mee. De spelers en technische staf hebben nu een kleine week om zich te herpakken voor de uitwedstrijd van zondag a.s. tegen weer een kampioenskandidaat Baronie uit Breda. Daar zal men er alles aan moeten doen om de broodnodige punten te pakken om nacompetitie voor degradatie te ontlopen.