ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

UDI’19/CSU sleept eerste prijs van het seizoen binnen

Algemeen - UDI-1

Op een perfecte groene grasmat van sportpark De Smelen en onder tropische omstandigheden werd zaterdagmiddag de traditionele wedstrijd tussen UDI’19/CSU en vv Gemert om de Peka Kroef Trofee (voorheen de Van Lanen Trofee) gespeeld.

De ploeg uit Uden won met 1-3 en nam voor de derde achtereenvolgende keer de bokaal mee naar huis.

Tekst: Fons Boekelder; Foto's: Kliksport

Vanzelfsprekend waren beiden ploegen wegens vakantieperikelen nog niet compleet. Bij UDI’19 debuteerden doelman Aria Hashemi en Wietse van Lankveld in de hoofdmacht; ook trainer Stefan Hoogsteder maakte zijn debuut in Odiliapeel.

Ondanks de afwezigen werd er toch een aardige partij voetbal op de mat gelegd. In de beginfase tastten beide ploegen elkaar vooral af. Na een ingelaste drinkpauze kregen de Udenaren een licht veldoverwicht en dat leidde na 35 minuten spelen tot de openingstreffer van Sam Wassenberg: 0-1. Het doelpunt deed de wedstrijd goed, twee minuten later was het wederom de spits die scoorde maar werd de goal voor vermeend buitenspel afgekeurd en werd de rust met een minimale voorsprong bereikt.

Na rust een iets aanvallender Gemert dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Dat resulteerde in de 79e minuut tot de gelijkmaker door een doelpunt van Ralf Kemper; 1-1. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen maar een mooie combinatie van de Udenaren werd doeltreffend afgerond door wederom spits Sam Wassenberg; 1-2. In blessuretijd ging een Gemert speler in de fout binnen de zestien meter en werd deze bestraft met een penalty. Rinke Pennings wist met dit geboden buitenkansje wel raad en bepaalde hierdoor de eindstand op 1-3.