ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

Afgelopen zondag hebben we het 100 jarig bestaan luister bijgezet met de wedstrijd oud UDI'19 tegen oud KVV Vosselaar (België) in het kader van '100 jaar Vluchtoord = 100 jaar UDI'19'.

UDI’19/CSU had in samenwerking met de Heemkundekring een bijzondere wedstrijd georganiseerd, namelijk een team van Oud KVV Vosselaar speelde tegen Oud UDI’19. Een herhaling van de wedstrijd van 100 jaar geleden toen speelde een team van de bewoners van Vluchtoord tegen UDI’19. Voor de oud UDI-spelers was het een leuk weerzien, voor hen was het een reünie. Verder was de Muziekvereniging De Eendracht aanwezig en de musicalgroep Niemandsland uit België. Na het welkomstwoord van de UDI-voorzitter Ben Tuithof en een korte uitleg van Mari Verhofstad wat de bedoeling was van deze bijzondere morgen werd om 12.00 uur richting het hoofdveld gegaan.

Door een erehaag van onze jongste spelertjes en vooraf gegaan door Muziekvereniging De Eendracht, werd de oudste vlag van UDI'19 uit de jaren dertig gedragen door drie ereleden en onze huidige voorzitter. De opstelling voor de hoofdtribune met alle spelers en een 50-tal spelers uit de musical Niemandsland uit Essen ( B ). In gepaste kledij uit de jaren 20 van de vorige eeuw, luisterden zij samen met alle toeschouwers in alle glorie naar de volksliederen. Tot slot werd de wedstrijdbal op een oud brommertje uit de beginjaren 50 het veld op gereden.  

Jammer dat het weer spelbreker dreigde te zijn, zowel zon, regen- als hagelbuien maakte de groene mat erg glad en glibberig. Dat de oud UDI-spelers het nog niet verleerd waren lieten zij zien, het balletje werd aardig rond getikt. Het tempo was wat lager als in hun tijd toen zij in het vaandelteam speelden, “zij hebben het nog niet verleerd", werd regelmatig gezegd.

Tijdens de rust was er een optreden van de musicalgroep Niemandsland. Nadien werd onder de veranda bij het clubhuis hun repertoire ten gehore gebracht. Beide teams maakte weer hun opwachting voor het tweede deel. De Udenaren scoorde er lustig op los en met een 6-1 overwinning werd de wedstrijd beëindigd. 

Ondanks de uitslag was het voor beide teams een bijzondere ontmoeting die nadien in het clubhuis met een gezellig buffet werd afgerond. Vele anderen waren al vertrokken naar het centrum van Uden waar bij Kunst & Co de middag werd voortgezet met veel muziek en een tentoonstelling “Vluchtoord Uden 1915 – 2019”.

Een geweldig eerbetoon aan al die vluchtelingen uit België die hier in de jaren 20 in grote getalen in het Udense waren neergestreken. Het was al met al een prachtig schouwspel wat bij een ieder nog lang in het geheugen zal blijven.

Voor de vereniging UDI’19 was het een fantastische dag en in het kader van 100 jaar bestaan UDI’19 een voortreffelijk evenement. Graag willen wij iedereen bedanken die op enigerlei wijze heeft bijgedragen en heeft meegewerkt om deze wedstrijd te doen slagen. “Chapeau!”

Zie foto's en klik nadien op 2. Foto's gemaakt met dank door Wim de Pree 

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.