ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Zondag aanstaande start de competitie in de zondag hoofdklasse. UDI'19/CSU begint met een thuiswedstrijd tegen Baronie uit Breda, de aanvang is 14.00 uur en de toegang is gratis.

Door Fons Boekelder

Baronie

De ploeg van trainer Jurriaan van Poelje is geen onbekende tegenstander voor de Udenaren. Het geraamte van vorig seizoen van de Baronie is in grote lijnen blijven staan. Toch is er door de Baronnen aan de weg getimmerd om enkele versterkingen binnen te halen. Zo werd o.a. de 23 jarige tweeling Sander en Jens Wirex van Rood Wit Sint Willebrord binnen gehaald. Voorts kwam voormalig Dongen aanvaller Jorik Mijnhijmer van Achilles Veen over en Moustafa Mohammad keerde van vv Dongen terug op het oude nest. Baronie speelde in de voorbereiding zeven oefenwedstrijden en wist alleen tegen lager spelende verenigingen een 100% score te behalen. Trainer Jurriaan van Poelje is content met zijn selectie en heeft het gevoel dat de Baronie er een stuk sterker op is geworden.

UDI’19/CSU

Komend seizoen is de 33 jarige Stefan Hoogsteder uit Driel de opvolger van Bert Ruijsch. Hij heeft zich de afgelopen jaren als een kundige trainer ontpopt bij 3e klasser DIO’30 in Druten en gaat het nu doen als hoofdtrainer van het 1e elftal van UDI’19/CSU. Voor Stefan is deze klasse en de clubs die hierin spelen zo goed als zeker onbekend terrein maar dat geldt ook voor UDI’19/CSU. Maar liefst zeven nieuwe clubs maken deel uit van de Hoofdklasse B en is er nog weinig zicht op de krachtsverhoudingen, dat maakt het  voor de jonge trainer een mooie uitdaging. Technisch Manager Fred Smies is blij met de nieuwe trainer. “Stefan heeft tijdens zijn loopbaan in de voetballerij met meerdere facetten van de sport te maken gehad en heeft zich hierdoor gevormd tot een complete trainer met een onderscheidende visie”.

De selectie van UDI’19/CSU kende het afgelopen seizoen wat mutaties. Randy Hofmeijer en Joep van Geelkerken stopten met voetballen, verder vertrokken Frank Wijdeven en Knuud v.d Heuvel naar sv TOP in Oss en Koen van Boxtel keerde terug naar OJC Rosmalen. Als nieuwkomers mogen we de 24-jarige doelman Aria Hashemi afkomstig van Jong NEC  en de veelzijdige middenvelder Wietse van Lankvelt uit Keldonk, eerder spelend bij Helmond Sport, verwelkomen. Ook de talentvolle 21-jarige verdediger Thijs van der Linden heeft via UDI-2 de overstap gemaakt naar de 1e selectie.

De voorbereiding van de Udenaren op de competitie verliep redelijk goed. Er werd alleen geoefend tegen clubs die in de hoofdklasse uitkomen. Er werd drie keer gewonnen en moest men twee keer het onderspit delven. Maar resultaten in de voorbereiding dat boeit natuurlijk helemaal niemand. Daar moet je dan ook weinig waarde aan hechten. Elk seizoen zie je clubs in de voorbereiding die de mooiste resultaten boeken en zakken in de competitie door het ijs. Andersom kan dat ook het geval zijn.

Belangrijk in de voorbereiding is geweest dat Stefan Hoogsteder in een relatief korte tijd alles en iedereen rondom UDI/CSU-1 achter zich heeft gekregen. Het is hem gelukt om zijn visie over voetbal  over te brengen op zijn spelers. Er is duidelijkheid! De vele blessures in de voorbereiding zijn misschien wel zijn grootste tegenstander geweest waar hij mee te kampen heeft gehad of nog heeft. De trainingen van deze week zullen duidelijk moeten maken of de Udenaren zondag met de beoogde basiself kunnen starten.  Voor Stefan Hoogsteder wordt het zijn vuurdoop en grote test in de hoofdklasse. Maar die test geldt ook voor het team van Baronie met trainer Jurriaan van Poelje aan het roer die sinds juli 2015 actief is als trainer in de hoofdklasse. Er gelden dan ook voor beide trainers geen excuses meer want de voetbalsport is keihard. Op het moment dat de bal rolt willen de supporters alleen resultaten zien en houden er geen rekening mee in welke omstandigheden een trainer moet werken. UDI’19/CSU zal er dan ook alles aan doen om de eerste punten te pakken, maar weet op voorhand dat het een lastige middag tegemoet kan zien tegen Baronie.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Huizinga uit Leeuwarden en wordt bijgestaan door zijn assistenten Dhr. B.A.C. Smets uit Eindhoven en Dhr. A. Atahiri uit Amsterdam.

Voor het speelschema van UDI’19/CSU klik op: https://www.udi19.nl/udi-1/speelschema

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Pupil van de Week

Pupil van de Week • Ava van der Loo

Hallo,

ik ben Ava van der Loo, 7 jaar en speel bij JO9-5. Het allerliefste speel ik voor zodat ik lekker kan scoren.  Mijn school is IKC Raam. Ik woon dan ook in de wijk Raam samen met papa, mama en mijn zus Reggie. Verder speel ik heel graag buiten met mijn vriendinnen maar voetballen vind ik ook leuk om te doen. Mijn voorspelling voor de wedstrijd tegen Baronie is 5-0

Loterij ten behoeve van de UDI jeugd

De wedstrijdsponsor is de SupportersClub UDI'19, tevens door hen de bal geschonken.

De levensmiddelenmand wordt geschonken door JUMBO De Laak Drossaard in Uden

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.