ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
Wie is voor jou de Linksbuiten van de Eeuw?

Het was gezellig druk in het clubhuis afgelopen zondag 17 maart tijdens de onthulling van de genomineerde spelers voor het elftal van de eeuw voor de positie van linksbuiten. Eerder deze dag vond de wedstrijd van Oud UDI'19 1 tegen Oud Vosselaar (België) plaats. Deze wedstrijd stond in het teken van het 100 jaar Vluchtoord = 100 jaar UDI'19. De supporters zagen in het veld bij UDI'19 veel eerder genomineerde spelers voor het elftal van de eeuw. Zij werden ook niet teleurgesteld, het was fantastisch om te zien hoe de oud Udinaren elkaar als van ouds wisten te vinden op het veld. Dit resulteerde dan ook in de uitslag van 6-1. 

Na deze wedstrijd druppelende de genomineerde voor de 11e stemronde binnen in de bestuurskamer. Waar zij hartelijk werden ontvangen door de commissie van het elftal van de  Eeuw en het bestuur. Na vele ervaringen en mooie verhalen te hebben opgehaald werd er gezamenlijk de wedstrijd van UDI'19/CSU - IFC gekeken. Helaas was dit niet de beste wedstrijd van UDI'19, waarbij Willy van Berkel voorstelde om zijn voetbalschoenen nog maar eens aan te trekken. Helaas zat de winst van UDI'19 er deze zondag niet in. Dit gederfde de sfeer onder de genomineerde zeker niet. Na afloop van de wedstrijd vond dan onthulling plaats van alle genomineerden.

Voordat overgegaan werd na de onthulling van de genomineerde spelers voor de positie van linksbuiten werd er eerst nog gekeken naar een videobericht van Earnest Steward uit Amerika. Dit filmpje hadden we tegoed omdat de vorige keer het geluid niet werkte. Earnie vertelde vanuit  Amerika hoe geweldig hij het vond om genomineerd te zijn. Verder vertelde hij over de hechte band en de warme gevoelens die hij heeft met UDI'19 waar het allemaal voor hem begon. Na dit prachtige filmpje werd de 10 stemronde afgesloten met 977 stemmen voor de positie van rechtsbuiten en werd er overgaan naar de 11e stemronde voor de positie van Linksbuiten. 

De genomineerden voor de periode van 1945-1970 zijn dit Wim de Goeij, Jan de Klein en Willy van Berkel. Nadat Marco van Hooft de 1e genomineerde Wim de Goeij had voorgesteld vroeg Marco aan Wim " Wim hoe is dit voor jou om genomineerd te zijn?". Waarop Wim antwoordde: "Ik vind het fantastisch dat ik genomineerd ben en of ik daadwerkelijk gekozen wordt... dat maakt me echt niet uit". "Dit is echt geweldig". 

Uit Amsterdam is de zoon van Jan de Klein overgekomen. Frans was er samen met zijn zoon en zijn vrouw. Vol trots luisterende hij naar zijn inmiddels overleden vader. "Het fantastisch om hier weer te zijn, zo veel bekende gezichten". "Ik weet zeker dat mijn vader dit geweldig had gevonden en een echte eer". "Wij kijken uit naar het jubileum weekend van 10-11 en 12 mei, wij zullen hier een adresje gaan zoeken om te overnachten om samen met alle oude bekenden het 100 jarige bestaan te gaan vieren.

Na deze 1e periode werd er overgegaan naar de 2e periode van 1970-1995. Hiervoor zijn genomineerd  Henk Raijmakers, Tiny Verhoeven en Rene van de Wijst. Henk; "Het was geweldig om een telefoontje te krijgen dat je genomineerd bent, dat is echt een eer".

Tiny behoorde bij de bekende Tiny voorhoede. Met volle trots keek de gehele familie Verhoeven na de zoveelste genomineerde uit deze bekende voetbal familie.

Hierna werd er overgegaan naar de periode 1995 tot nu. Voor deze periode zijn genomineerd Joris van Lanen, Michiel van Zuidam en Marc Koot. Helaas was Marc ziek geworden en kon hij deze middag niet aanwezig zijn.

Dat Joris het nog niet verleerd was, hadden we kunnen zien in de wedstrijd die hij zojuist had gespeeld tegen Oud Vosselaar. 

Michiel had deze ochtend met het 4e elftal gespeeld met veel plezier. Michiel; "Het is bijzonder om 1 van de 9 genomineerde linksbuiten te zijn voor het elftal v.d. eeuw en een echte eer".

Ingekomen videoboodschap Earnest Stewart, vanuit Amerika

Earnest Stewart was genomineerd voor de positie Rechsbuiten, als dank heeft hij een videoboodschap achter gelaten. Deze wilden we de UDI-leden niet onthouden. 

 

Poll

Genomineerde Linksbuiten 11e stemronde:

U kunt niet meer stemmen


Dit waren de stemopties:

Wim de Goeij uitleg
Jan de Klein Ć uitleg
Willy van Berkel uitleg
Henk Raijmakers uitleg
Tiny Verhoeven uitleg
Ren? van der Wijst uitleg
Jorus van Lanen uitleg
Michiel van Zuidam uitleg
Marc Koot uitleg

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.