ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
Wie is voor jou de Rechtsbuiten van de Eeuw?

Na een mooie teller eindstand van maar liefst 1315 stemmen op de positie van centrale middenvelder gaan we nu verder met de 10e stemronde voor de positie van rechtsbuiten voor het “Elftal van de Eeuw”.

Op zondag 24 febr. Jl. was het dan eindelijk zover, de nominatie van de rechtsbuitens voor het “Elftal van de Eeuw”. Vanwege afgelastingen van de wedstrijden van UDI-1 was dit moment al tweemaal uitgesteld. Maar nu scheen de zon volop en mochten we in ons clubhuis enkele coryfeeën van weleer begroeten. Wat te denken van Gieleke van den Acker en Toon van Boxtel, twee snelle mannen op rechts, die in de jaren 50, 60 vele jaren hun kunsten lieten zien op de rechtervleugel. Verder Adriaan van Lanen en Tinie Kardol, die uitblonken op die positie in de jaren 70 en 80. Bij hen vielen hun technische kwaliteiten vooral op, waarbij we Tinie’s snelheid natuurlijk niet mogen vergeten te noemen. Helaas was een derde rechtsbuiten, en zeker niet de minste, verhinderd. Earnest Stewart zit momenteel voor zijn voetbalactiviteiten in de Verenigde Staten.

Tot slot waren aanwezig onze zingende Italiaan Fabrizio Marcucci. Deze temperamentvolle rechtsbuiten maakte furore in de jaren 90 en 00 toen UDI op het allerhoogste amateurniveau speelde. Ook Tim Wolf kreeg een plaats in deze eregalerij. Tim speelde vanaf 2010 jarenlang als rechtsbuiten en is tegenwoordig nog als middenvelder in ons eerste team actief. Helaas was een derde speler Reggie van Gennip verhinderd. Reggie maakte het de linksbacks moeilijk in de negentiger jaren viel vooral op door zijn onnavolgbare passeeracties. Alle genomineerden waren zeer vereerd deel uit te mogen maken van het illustere groepje rechteraanvallers, welke UDI’19 in haar 100 jarig bestaan gehad heeft.

Wie maakte aan de rechterzijde de prachtigste acties? Wie maakte iedere linksback helemaal dol? Wie gaf de perfecte voorzet vanaf de rechterzijde? Wie is jouw favoriete rechtsbuiten voor het “Elftal van de Eeuw”?

Tot en met 16 maart kan er online gestemd worden op jouw favoriete rechtsbuiten speler. (maximaal 1 stem per IP-adres).

Poll

Genomineerde Rechtsbuiten 10e stemronde:

U kunt niet meer stemmen


Dit waren de stemopties:

Wim van den Acker uitleg
Toon van Boxtel uitleg
Tinie Kardol uitleg
Adriaan van Lanen uitleg
Earnest Stewart uitleg
Fabrizio Marcucci uitleg
Reggie van Gennip uitleg
Tim Wolf uitleg

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.