Op het sportpark van Leonidas in Rotterdam won UDI19/CSU na een eerdere overwinning op RKSV Nuenen in een enerverend duel tegen Leonidas met 1-2 en zijn op het winnende spoor terug.

Door Fons Boekelder

De wedstrijd was voor beide ploegen een belangrijk duel. UDI’19 moest winnen om de aansluiting met de top vijf niet te verliezen en Leonidas om niet verder achterop te geraken in de strijd om nacompetitieplaatsen voor degradatie te ontlopen.

Stefan Hoogsteder begon met dezelfde opstelling als tegen Nuenen. Nadat scheidsrechter Victor Ris uit Haren (Gr.) voor het eerst had gefloten nam Leonidas direct het initiatief. Al in de derde minuut leidt dit tot gevaar na een hoekschop die door Jeremy van Uunen werd naast gekopt. Leonidas is de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. De eerste doelpogingen van UDI’19 kwamen na bijna een half uur spelen van Lars van Geelkerken die zijn inzetten naast en over zag gaan. Dit was het sein dat de Udenaren het initiatief wat meer naar zich toe trokken. Dat leidde na veertig minuten spelen tot een doelpunt voor de “Tricolores”. Een niet goed weg verwerkte bal door doelman Josė Fortes Almeida dos Reis belandde in de voeten van Wietse van Lankveld die eenvoudig de 0-1 tegen de touwen werkt wat tevens de ruststand betekende.

Fraaie zege

UDI’19 zou een spannende en moeilijke tweede helft tegemoet gaan was de verwachting van het matig opgekomen publiek. En die verwachtingen komen niet helemaal uit, het waren niet de Rotterdammers die scoorden maar de Udenaren. Een inschattingsfout Ilyas Chouaibi was de inleiding tot de tweede treffer van de middag die perfect door Sam Wassenberg werd afgerond tot 0-2. Lang konden de Udenaren van deze voorsprong niet genieten. Amper twee minuten later is er hoekschop vanaf links als de bal ongelukkig via de knie van Nick van Dijk voorbij doelman Nick van der Horst in het doel verdwijnt:1-2. Met nog een half uur te spelen is het voor de Udenaren verdedigen geblazen om de gelijkmaker te zien voorkomen. Uit de tegenaanvallen die er ontstaan zijn er voor UDI’19 ook mogelijkheden om de score uit te bereiden door o.a. Sidney Gakpo en Roald van Hout. Beide keren was doelman Josė Fortes Almeida dos Reis een sta in de weg en blijft de stand steken bij een 1-2 einduitslag voor de bezoekers, een fraai zege! Men kan zich nu gaan opmaken voor de confrontatie van a.s. zondag in het thuisduel tegen staartploeg VC Vlissingen.