ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Winst voor UDI’19 in laatste thuiswedstrijd!

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft UDI’19/CSU de volle winst behaald tegen het reeds gedegradeerde De Meern. Het won met 2-0 door doelpunten van Sidney Gakpo en Sam Wassenberg. Deze stand werd al bij rust bereikt.

Door: Fons Boekelder

Vooraf aan de wedstrijd werd afscheid genomen van trainer Stefan Hoogsteder die zijn loopbaan voortzet bij de KNVB als coach voor het vrouwenelftal onder de 23 jaar. Ook van Rinke Pennings en Sidney Gakpo werd afscheid genomen die hun carrière elders voortzetten.

Voor beiden niets op het spel

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. De Meern was al gedegradeerd en UDI’19 speelde alleen nog voor een hogere eindklassering. Het was de eerste helft grotendeels eenrichtingsverkeer en er ontstonden kansen voor Sidney Gakpo en Sam Wassenberg. De Meern kwam amper aan voetballen toe en het was wachten op het eerste Udense doelpunt. Er kwamen in de beginfase mogelijkheden voor Roald van Hout en Sam Wassenberg maar deze faalden in de afwerking. Het duurde uiteindelijk toch tot de 23e minuut en dat doelpunt was van grote schoonheid. Een pass van Marc Koot bereikte de ijverige Sidney Gakpo die de bal volleyde achter de kansloze De Meern doelman Joey Swanink: 1-0. Niet veel later is er een kans voor De Meern om op gelijke hoogte te komen maar de doelpaal stond een treffer in de weg. De Meern wilde wel maar de ploeg kon simpelweg geen vuist maken en was het wachten op meer treffers. Op slag van rust scoorde Sam Wassenberg uit een hoekschop met een kopbal de 2-0.

Publiekswissel voor Tim Wolf, zijn laatste wedstrijd

Tijdens de rust werd Marc Koot vervangen door Dick Smits en namen de mannen van Stefan Hoogsteder in de tweede helft direct het initiatief. UDI’19 kreeg honderd procent kansen om te scoren maar verzuimde keer op keer om het af te maken of de situaties goed uit te spelen. Na ruim een uur spelen moest Raoul Oomen het veld met een lichte blessure verlaten en werd vervangen door de flegmatieke Hidde van Dongen; ook hij kreeg een mogelijkheid om te scoren maar de uitstekende keepende doelman Joey Swanink was een sta in de weg. Zeven minuten voor tijd kreeg de vertrekkende Tim Wolf onder luid applaus een publiekswissel. Tim kiest voor een maatschappelijke carrière als trainer bij PSV. Hiervan wordt op een nader te bepalen moment afscheid genomen. Gescoord werd er overigens niet meer en de punten bleven verdiend op “Parkzicht” en gebeurde het niet om De Meern met een grotere nederlaag huiswaarts te sturen. Met nog een uitwedstrijd te gaan tegen kampioen Groene Ster eindigt UDI’19 het seizoen waarschijnlijk op een gedeelde zevende plaats. Langs deze weg willen wij sponsoren, supporters bedanken voor de ondersteuning dit seizoen en hopen jullie allemaal in het nieuwe seizoen weer terug te zien op “Parkzicht”.