ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Winst voor UDI’19 in oefenwedstrijd tegen AWC

Algemeen - UDI-1

Met nog ruim twee weken voor de start van de competitie heeft UDI’19/CSU in haar derde oefenwedstrijd zich goed hersteld van de pijnlijke nederlaag tegen Achilles Veen (5-2) van zaterdag jl.

De ploeg uit Uden versloeg vijf dagen later hoofdlasser AWC uit Wijchen met 2-0 en boekte hiermee haar tweede overwinning uit drie wedstrijden. Met het oog op de verdere voorbereiding naar de competitie toe was deze overwinning goed voor het zelfvertrouwen.

Tekst:Fons Boekelder

Jammer was dat trainer Stefan Hoogsteder ook deze keer net als bij Achilles Veen niet kon beschikken over wederom zes basisspelers. De Udenaren beschikken momenteel over dertien à veertien spelers die in aanmerking komen voor een basis plek. Voor de overige jonge selectiespelers is dit de kans om aan de trainer te laten zien wat ze in hun mars hebben om de concurrentiestrijd aan te gaan.  

Een goed opgezette combinatie in de elfde minuut tussen Sam Wassenberg en Roald van Hout was het laatst genoemde die de score opende: 1-0. De Udense ploeg had veel balbezit maar wist dit niet uit te drukken in meerdere doelpunten. Ook AWC kreeg haar kansen en zijn er de nodige plaagstootjes maar ook zij wisten de trekker niet definitief over te halen. Op slag van rust leek AWC op gelijke hoogte te komen maar was het UDI’19 doelman Nick van der Horst die een inzet van Freek Thoonen met een schitterend redding uit zijn doel ranselde. 

De tweede helft kozen beide ploegen nog meer voor de aanval en dit zorgde soms voor hachelijke situaties voor beide doelen. Na een uur spelen is het de doelman van AWC die Sam Wassenberg onreglementair naar de grond werkt. Scheidsrechter Jordie de Goeij was onherroepelijk en wees gedecideerd naar de stip voor een strafschop. Roald van Hout onthield zich niet om zijn tweede treffer voorbij de AWC goalie binnen te schieten. 2-0. Ondanks de wissels van diversen spelers bleef UDI’19 de controle houden en bleef de stand ongewijzigd. 

Opstelling UDI’19/CSU: Nick van der Horst, Tufan Koca ( 75e Bram Hoogaars), Jurre Massa, Wietse van Lankveld, Jaap Kerkhof, Paul van der Vlist (57e Tim Hoefs), Lars van Geelkerken, Tim Wolf, Roald van Hout ( 65e Thijs van der Linden), Sam Wassenberg, Hidde van Dongen (83e Raoul Oomen).

Volgende oefenwedstrijd 

Zondag a.s. De Bataven – UDI’19/CSU aanvang 12.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Walburgen, Nijmeegsestraat 65b Gendt.

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.