ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9
UDI19
CSU

Zit er óók de klad in bij voormalig koploper Baronie?

Algemeen - Senioren

Twee kwakkelende ploegen treffen elkaar zondagmiddag in Breda. Beide ploegen wiste de laatst gespeelde vier duels niet tot één overwinning te komen. Werk aan de winkel dus voor Baronie en UD’19. En dan moeten ze zondagmiddag allebei nog winnen ook. Baronie zou met een overwinning gebaat zijn om uitzicht te houden op de titel, een zege voor UDI’19 zou belangrijk zijn om nacompetitie te ontlopen voor klasse behoud.

Door Fons Boekelder

De hoogst spelende ploeg in het amateurvoetbal en voormalig koploper in de hoofdklasse B, Baronie uit Breda, slaagde er niet in de afgelopen weken vier wedstrijden op rij niet in winst om te zetten. Tien verliespunten in vier wedstrijden bevestigt eigenlijk al wel dat de klad erin zit bij de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje. De ploeg is inmiddels achterhaald door de nieuwe koploper Groene Ster en runner-up VV Gemert. Op het vinkentouw zitten, Unitas en Halsteren die Baronie genaderd zijn tot respectievelijk een en twee punten. Maakt de spanning zich dan toch meester van het elftal van Baronie en is de kans op een kampioenschap zo goed als zeker verkeken? Belangrijke vraag voor trainer Jurriaan van Poelje zal dan ook zijn “hoe keer je het tij als er een aantal keren op rij niet gewonnen is.”

Hamvraag

Met die hamvraag worstelt ook trainer Stefan Hoogsteder. Ook zijn ploeg behaalde uit de laatste vier gespeelde wedstrijden allen thuis slechts één punt. Met voor Baronie nog drie en voor UDI’19 nog vier wedstrijden te spelen is voor beide ploegen een cruciale fase aangebroken. De “Tricolores” zullen zeker in die resterende wedstrijden nog de broodnodige punten moeten pakken om nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen, geen eenvoudige opdracht maar ook niet geheel kansloos. Te beginnen zondag a.s. bij het eveneens “kwakkelende” Baronie.

Wat gaat het zondag a.s. op sportpark De Blauwe Kei in Breda worden? Het wordt zeker weer een boeiende wedstrijd. De aan het eind van het seizoen naar de KNVB vertrekkende UDI’19 oefenmeester zal er alles aan doen om zijn ploeg in dit belangrijk duel Baronie haar wil op te leggen en drie punten mee naar Uden te nemen. Met een overwinning zit het team weer wat ruimer in zijn jasje en is de ploeg nagenoeg zeker om nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen. Succes!!!

De wedstrijd wordt afgetrapt om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer J.W. Bouw, hij wordt geassisteerd door de heren B. Kaya en R. Janssen.

Nu in deze belangrijke fase van de competitie is de twaalfde man die hun club altijd komen ondersteunen o zo belangrijk voor het team. Zij kunnen de navigatie instellen op Sportpark “De Blauwe Kei”, Blauwe Kei 1A, 4834 AW Breda (85 km)

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.