ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9

Zondag jl. was alweer de vierde oefenwedstrijd in aanloop naar de competitie. Dit keer waren De Bataven uit Gendt te gast op “Parkzicht”. Vorig seizoen oefende de Udenaren in Gendt tegen de plaatselijke trots toen nog uitkomend in de hoofdklasse A.

Door Fons Boekelder

De Gendtenaren degradeerden het afgelopen seizoen na zeven opeenvolgende jaren in de hoofdklasse te hebben gespeeld naar de 1e klasse E. Dit door in de tweede ronde van de nacompetitie met 1-2 van VKW uit Westerbork te verliezen. De oefenwedstrijd verleden jaar in Gendt leek in een 0-0 te eindigen. Maar in de 89e minuut scoorde Thijs van der Linden uit een hoekschop alsnog de 0-1.

Dit jaar waren de Udenaren met 4-2 te sterk en boekten zo hun 1e overwinning van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Al na tien minuten prikte Roald van Hout de eerste treffer van de dag tegen de touwen:1-0. De thuisploeg kreeg in het verdere verloop van de wedstrijd verschillende kansen, gescoord werd er echter maar één keer. Geheel onverwacht kwamen de gasten op gelijke hoogte; een hoekschop vanaf rechts kon men bij de ongedekte tweede paal vrij binnen koppen: 1-1.

Wietse van Lankveld

In de tweede helft vonden er aan beide kanten diverse wissels plaats. UDI’19/CSU had het grootste gedeelte van de tweede helft onder controle. Toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Doelman Nick van der Horst liet zich verrassen door een vrije trap vanaf de rechterkant ver buiten de zestien meter:1-2. Tien minuten voor tijd valt dan ook de verdiende gelijkmaker. Een perfect aangesneden vrije trap van Wietse van Lankveld wordt door Sam Wassenberg met een kopbal binnen gewerkt: 2-2. Vijf minuten later is er weer een spelhervatting en is het wederom Wietse van Lankveld die met zijn vrije trap zorgt dat Jordy van Horrik met de kruin van zijn hoofd de “tricolores” op voorsprong zet:3-2.

Robin Walk

Robin Walk liet zich met enkele fraaie acties van zijn beste kant zien. Zoals vlak voor het laatste fluitsignaal wanneer hij met een schitterende dieptepass Jorg Verhoeven vrij voor de Bataven doelman zette en hij eenvoudig raak schoot en daarmee de eindstand op 4-2 bepaalde.