ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

Amusante wedstrijd UDI’19 - RKZVC eindigt in 0-0!

UDI’19/CSU heeft zondagmiddag één punt overgehouden aan het duel met RKZVC. Kansen waren er wel degelijk maar dan alleen voor de “Tricolores” welteverstaan, maar gescoord werd er echter niet en de wedstrijd eindigde zoals hij begon: ‘ 0-0 ’.

Door Fons Boekelder

Trainer Lodewijk de Kruif heeft gemengde gevoelens over gehouden aan de wedstrijd tegen RKZVC. Zijn elftal maakte een prima indruk, maar vergat op “Parkzicht” de trekker over te halen: ”Nul nul is niet het resultaat dat de wedstrijd recht aan doet. Als je kijkt naar de veldverhouding, de kansen en schoten op doel, dan hadden we recht op meer dan we uiteindelijk hebben gekregen. Ik kan de jongens niets verwijten ze hebben keihard gewerkt, maar ik ben teleurgesteld dat we niet hebben gescoord”.

Tumultueuze momenten voor het doel van RKZVC, met kunst en vliegwerk werd het een ondoordringbaar bastion.

Brilstand

De eerste tien minuten gaat de wedstrijd op en neer zonder echte kansen voor beide teams. Er komt meer druk van UDI’19/CSU met in de twaalfde minuut een inzet van Thijs van der Linden die via de paal weer in het veld verdwijnt. Niet veel later is er een mogelijkheid voor Sam Wassenberg, maar zijn inzet levert nog niet tot een doelpunt. Een eerste mogelijkheid voor RKZVC komt uit een vrije trap die door de UDI’19/CSU defensie prima wordt verdedigd. Na ruim een half uur spelen is het Roald van Hout die deze middag voor de tweede keer het frame werk weet te treffen. Niet veel later is hij bijna weer trefzeker maar zijn inzet verdwijnt op het dak van het doel. Ook een voorzet van Tufan Koca wordt door Sam Wassenberg maar rakelings over gekopt. Na een mislukte aanval probeert Wietse van Lankveld het tevergeefs met een afstandsschot die hij met buitenkant voet goed raakt en maar net over de dwarsligger ziet verdwijnt.Rustand:0-0

Gevaarlijk UDI’19/CSU

Beide teams gaan ongewijzigd van start aan het begin van de tweede helft. In de 50e minuut komt er een pass van Tufan Koca die het hoofd van Sam Wassenberg bereikt; ook diens kopbal wist geen doel te treffen. In een tijdsbestek van tien minuten volgen er vijf corners voor de “Tricolores” waarin de UDI-voorwaartsen geen doel wisten te treffen. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer richting het doel van RKZVC en trainer Laurens Knippenborg bracht twee verse krachten binnen de lijnen. Maar de Udenaren waren heer en meester en er ontstonden uitstekende mogelijkheden om tot scoren te komen, zoals een inzet voor Roald van Hout dat gekraakt werd. Ook inzetten van Sam Wassenberg en Robin Walk leverden niet het gewenste resultaat. Twintig minuten voor tijd werd Ferhat Coskun door tranier Lodewijk de Kruif gewisseld voor “nieuweling” Anass Aamri. Er ontstond nog meer dreiging voor het RKZVC-doel en het was verdedigen geblazen voor de ploeg uit Zieuwent. Het beleg duurt voort en de Udenaren kregen steun van de twaalfde man en was het wachten op een voltreffer. In deze fase had doelman Tim Penterman een engeltje op de lat en was hij een heuse sta in de weg voor de “Tricolores”; alles wat op zijn pad kwam was een prooi voor de goalie en de wedstrijd eindigde zoals ie begonnen was in: 0-0.

Trainer Laurens Knippenborg van RKZVC was na afloop heel blij met één punt en sprak, “Totaal geen kans en in tweede helft finaal overlopen door UDI’19/CSU”.