ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Belangrijke 2-0 overwinning voor UDI'19

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU heeft zondagmiddag jl. op sportpark “De Wijchert” in Wijchen goede zaken gedaan door AWC met 0-2 te verslaan. Beide doelpunten werden gescoord door Roald van Hout.

Door Fons Boekelder

Na een sterk begin van de competitie ging het de laatste weken wat minder met de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif. Drie nederlagen op rij was het gevolg; een overwinning was dan ook broodnodig om de aansluiting met de kopgroep niet in zijn geheel uit oog te verliezen.

Met bijna niet te onderscheiden tenues begon scheidsrechter dhr. M.J. Kok aan de wedstrijd tussen AWC en UDI’19/CSU. De Udenaren moesten het zondag doen zonder Sam Wassenberg en Tufan Koca. Hun plaatsen werden ingenomen door Paul van der Vlist en Lars van Geelkerken. Vanaf acquit waren het de “tricolores” die de lakens uitdeelden en ontstond er na twee minuten spelen een mogelijkheid om tot score te komen. Uit een voorzet vanaf de rechterflank kwam Paul van der Vlist een teenlengte te kort om de bal tegen de touwen te werken. Niet veel later verslikte Willem Tieben zich door een te zachte terugspeelbal op zijn doelman Michiel Merks, maar wist deze treffer voor de gastheren te voorkomen. De bezoekers waren dominanter en regen de kansen aaneen, maar waren in de afwerking niet overtuigend. De verdiende voorsprong kwam pas zeven minuten voor rust op het scorebord. Een aanval over rechts van Ferhat Coskun resulteerde in een voorzet die verlengd werd via het hoofd van Paul van der Vlist op Roald van Hout die de score opende:0-1. Na deze voorsprong bleven de gasten met kunst en vliegwerk overeind en was het vreemd dat er bij rust geen hogere tussenstand op het scorebord stond.

Voetballend de overhand

Op het zonnige terras van sportpark “De Wijchert” heerste in de rust het ongeloof dat de Udenaren met slechts een 0-1 voorsprong de rust in gingen. De tweede helft kende eenzelfde spelbeeld en de “tricolores” hadden nu ook voetballend de overhand en leek het kat in het bakkie te worden en lieten de tegenstander maar weinige keren in hun spel komen. AWC knokte nog wel wat voor het waard was maar ze konden geen potten breken. Na een uur spelen werd Ferhat Cuscun gewisseld voor A-1 speler Gijs Toonen die hierbij zijn debuut maakte in de hoofdmacht van de Udenaren. De Udenaren kregen net zoals in de eerste helft een aantal goede kansen maar wisten hier nog niet uit te scoren. Een tweede treffer hing dan ook in de lucht voor de bezoekers en kon dan ook niet uitblijven. In de zevenenzestigste minuut bereikte precies op het juiste moment een aangespeelde bal van achteruit Roald van Hout die de bevrijdende en verdiende 0-2 op het scorebord bracht. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal is debutant Gijs Toonen na een individuele actie over links nog dicht bij een derde treffer, maar zag zijn inzet voorlangs gaan en bleef de stand bij 0-2 steken.

Lodewijk de Kruif na afloop wedstrijd: “We waren veel sterker dan AWC, maar weten ook dat we uit de geboden kansen te weinig hebben gescoord en dan kun je zomaar de problemen over jezelf afroepen. Vermeldenswaardig vond hij de goede invalbeurt en het debuut van A-1 speler Gijs Toonen“.