ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

“Benauwd” gelijkspel voor UDI’19 tegen hekkensluiter Nuenen

Algemeen - UDI-1

Op deze zonnige middag was het genieten van het mooie weer. Dat was maar goed ook, want het vertoonde voetbalspel was vaak niet om aan te zien. UDI’19/CSU was in Nuenen tijdens de eerste helft vaak de bovenliggende partij, tijdens de tweede helft waren de rollen omgekeerd. De 2-2 einduitslag is een eerlijke puntendeling in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Door: Fons Boekelder

Het eerste gevaar voor het Nuenen doel ontstond toen Rick Wouters een omhaal maar net over het doel ziet gaan. Een minuut later is het wel raak als Roald van Hout oog in oog verschijnt voor doelman Jeroen Keeris die zijn inzet knap redde; in de rebound was het Anass Aamri die met een fraaie actie alsnog voor de 0-1 voorsprong zorgde. De Udenaren waren in het verdere verloop van de eerste helft vaak de bovenliggende partij maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft ontstaat al na drie minuten een mogelijkheid voor Sam Wassenberg maar zijn inzet gaat over. Sem van de Broek profiteerde van geschutter in de UDI-defensie en tekende voor de gelijkmaker:1-1. Twee minuten later stond de 1-2 alweer op het scorebord. Een pass van Anass Aamri bereikten Sam Wassenberg die voor de 1-2 voorsprong zorgde. Na deze verkregen voorsprong werd het spel van de Udenaren alleen maar slechter en kreeg de ploeg van Jan Poortvliet steeds meer vat op het spel. Tien minuten voor tijd weigert iedereen in de UDI-defensie Michael Fecunda ook maar een strobreed in de weg te leggen en kan zomaar de gelijkmaker binnen tikken:2-2. In de 85e minuut dacht iedereen die UDI’19 een warm hart toedraagt dat de drie punten alsnog mee zouden gaan naar Uden. Een vermeende handsbal binnen de zestien meter wordt door scheidsrechter Jeremy Lensink niet gehonoreerd met een strafschop. In de slotfase moesten de Udenaren met tien spelers verder nadat Willem Tieben tweemaal geel had ontvangen. Michiel Merks behoedde de Udenaren nog voor een nederlaag wanneer hij een inzet van Mike van den Berg onschadelijk weet te maken zodat er nog één puntje mee naar Uden kon worden genomen.

Lodewijk de Kruif baalde na afloop wedstrijd enorm: “We krijgen op de meest vreemde manier doelpunten tegen en ben dan ook erg teleurgesteld”.

Opstelling UDI’19/CSU

Michiel Merks, Lars van Geelkerken (75e Abid Elidrissi), Thijs van der Linden, Willem Tieben, Rick Wouters, Wietse van Lankveld, Robin Walk, Roald van Hout, Tufan Koca (A),  Sam Wassenberg, Anass Aamri.

Bekerwedstrijd

Donderdag 30 januari a.s. speelt UDI’19/CSU de bekerwedstrijd thuis tegen 3e klasser Blerick aanvang 20.00 uur. Drie dagen later volgt de thuiswedstrijd tegen Longa’30 uit Lichtenvoorde.