Eén goede helft is te weinig voor een overwinning

Algemeen - Vrouwen

Na sterke 1e helft doet tegenvallende 2e helft Vrouwen 1 de das om: 1-4 verlies bij VDZ VR1 in Arnhem.

Tekst en foto's van Carl-Peter Cremers

De winterstop is weer voorbij en de vrouwen van UDI´19/CSU VR1 wilden graag weer aan de gang om de winnende reeks van voor de winterstop door te zetten. Tegen VDZ in Arnhem had dat er ook in moeten zitten, na een gelijkspel van 1-1 bij de eerste wedstrijd tegen de Arnhemmers moet een winstpartij toch haalbaar zijn.

De Udense vrouwen gingen voortvarend van start in de druilerige regen en lieten direct goed positiespel en goede passes zien. Dit resulteerde in een mooie aanval na 6 minuten waarbij Mabel een assist kon geven op Sem die handig de keepster uit speelde en de bal schiet via de paal het net in waardoor er al snel een fraaie 0-1 op het scorebord staat.

Na deze eerste goal kon UDI´19/CSU VR1 dit spel goed doorzetten maar tegen het einde van de eerste helft kwam VDZ toch vaker aan het voetballen toe in het gebied voor de Udense goal, terwijl UDI´19/CSU VR1 voor de rust de eigen kansen niet opnieuw konden verzilveren voor een tweede goal. De thee werd in de droge kleedkamers dan ook gedronken met een ruststand van 0-1.

Na de rust verdween de regen maar daar kwam een hardere wind voor terug die recht op de Udense goal stond, waardoor VDZ bijna er een 12e vrouw extra bij had. Het is niet alleen de wind die niet ten positieve is veranderd voor UDI´19/CSU VR1, ook het spel van UDI´19/CSU VR1 laat in de tweede helft sterk te wensen over. Waar in de 1e helft men elkaar makkelijk kon vinden, gaat dit in de tweede helft regelmatig mis en mislukt de opbouw van achteren vaak. Er moet vaker verdedigd worden en de scheids laat niet veel toe waardoor beide partijen regelmatig een vrije trap mee krijgen. Bij een knap genomen vrije trap voor VDZ vanaf 35 meter afstand valt de bal achter keepster Nienke en staat het 1-1 na amper 9 minuten in de 2e helft.

UDI´19/CSU VR1 moet nu weer initiatief nemen om terug op voorsprong te komen, maar goede pogingen van o.a. Sem en Nalini leiden niet tot de gewenste doelpunten. Aan de andere kant komt VDZ op stoom en in de 71e minuut scoren ze de 2-1 en nog geen 5 minuten later wordt de 3-1 gescoord. De moed zakt in de schoenen van de Udense speelsters en ondanks dat er nog gestreden wordt om de achterstand een beetje weg te werken lukt het UDI´19/CSU VR1 niet om gevaarlijk te worden voor VDZ. In de 89e minuut waait er bijna letterlijk nog de 4-1 het doel in en is de winst overduidelijk voor VDZ die uiteindelijk goed zijn terug gekomen in de 2e helft waar UDI´19/CSU VR1 het heeft laten liggen.