ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen6

Eerste editie van Top Girls Cup UDI’19/CSU een groot succes!

Algemeen

Op zaterdag 11 januari jl. hadden zich 8 topteams in de categorie MO17 uit het gehele land op ons eigen Sportpark Parkzicht verzameld. Samen met hun begeleiding, supporters, en vele andere liefhebbers van het Meidenvoetbal waren de talentvolle speelsters uit deze teams klaar om de eerste editie van de Top Girls Cup UDI’19/CSU af te trappen.

Naast 7 teams uit de hoogste regionen van het landelijke meidenvoetbal nam UDI’19/CSU deel met een samengesteld team dat bestond uit speelsters van diverse UDI’19/CSU teams.

Verdeeld over 2 poules van 4 teams gingen de volgende ploegen de sportieve strijd aan om als allereerste winnaar van de Top Girls Cup UDI’19/CSU de boeken in te gaan:

Poule A  - SC Buitenveldert, FC Eindhoven, SC Woezik, UDI’19/CSU

Poule B  -  ADO’20, SC Excelsior Rotterdam, Harkemase Boys, VVIJ

Het in groten getale aanwezige publiek werd op haar wenken bediend tijdens dit voetbalfeest. Prachtige combinaties, heerlijke individuele acties, schitterende doelpunten en vooral plezier en sportiviteit zorgden ervoor dat iedereen kon genieten van alles dat het Meidenvoetbal zo leuk maakt.

Poule A
SC Buitenveldert en UDI’19/CSU domineerden Poule A en verdeelden in een onderlinge strijd de eerste 2 plaatsen. SC Buitenveldert zou als eerste eindigen en UDI’19/CSU terugverwijzen naar de tweede plaats waardoor deze teams zouden doorgaan naar de halve finales. SC Woezik (derde) en FC Eindhoven (vierde) completeerden deze poule.

Poule B
In Poule B kwamen Harkemase Boys en ADO’20 als besten uit de bus en zij konden zich opmaken voor de confrontaties met respectievelijk UDI’19/CSU en SC Buitenveldert. Als derde in de Poule mocht VVIJ zich gaan meten met SC Woezik en kon SC Excelsior Rotterdam de strijd om de 7e en 8e plaats aangaan met FC Eindhoven.

Halve finales
In de halve finales wist het team van UDI’19/CSU met 1-0 te winnen van Harkemase Boys en ontdeed SC Buitenveldert zich na een spannende wedstrijd (0-0) via strafschoppen van ADO’20.

Daarmee stond vast dat SC Buitenveldert en UDI’19/CSU onderling mochten gaan uitmaken wie de winnaar van het toernooi zou worden hetgeen gezien de verhoudingen in dit toernooi de gedroomde finale was. Harkemase Boys en ADO’20 werden verwezen naar de strijd om de 3e en 4e plaats.

Daarmee kon de allesbeslissende fase van het toernooi worden ingegaan: In de strijd om de 7e en 8e plaats wist FC Eindhoven zich door een 1-0 overwinning op SC Excelsior Rotterdam te verzekeren van de 7e plaats en eindigde SC Excelsior Rotterdam het toernooi als 8e.
SC Woezik versloeg VVIJ met 1-0 en veroverde daarmee de 5e plaats waardoor VVIJ het toernooi afsloot als 6e.

3e en 4e plaats:
Harkemase Boys was met 1-0 te sterk voor ADO’20 eiste daarmee de 3e plek voor zich op. ADO’20 kwam daarmee op een keurige 4e plaats terecht.

De finale:
SC Buitenveldert en UDI’19/CSU stonden dus tegenover elkaar in de finale en kenden elkaar uit de groepswedstrijd. De krachtsverschillen tussen deze 2 teams waren miniem en dus was het vooraf erg moeilijk te voorspellen welk team deze finale zou gaan winnen.

In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd was SC Buitenveldert de licht bovenliggende partij en zij kwamen dan ook niet onverdiend op een 1-0 voorsprong. Vlak voor tijd wist het sterk terug in de wedstrijd gekomen UDI’19/CSU via Nicole Theunisz echter de gelijkmaker binnen te koppen waardoor een strafschoppenreeks de bloedspannende apotheose van dit toernooi zou gaan vormen. Nadat keepster Lotte Sleebe zich gedurende de wedstrijd had bewezen als betrouwbare sluitpost mocht de andere keepster Lotte van Hoof zich ontpoppen tot match- en toernooiwinnaar door, nadat beide ploegen tot dat moment alle strafschoppen hadden benut, de allerlaatste strafschop op prachtige wijze te stoppen.

Toernooi winnaar:
Daarmee werd UDI’19/CSU de eerste winnaar van de Top Girls Cup UDI’19/CSU en mochten zij de beker ophalen tijdens de prijsuitreiking. Omdat UDI’19 zich tijdens de strijd om de Penaltybokaal ook het sterkst toonde mocht nog een 2e beker in ontvangst worden genomen.

Dank
UDI’19/CSU dankt alle teams hartelijk voor hun deelname en hun positieve bijdrage aan het goede en uitermate prettig verlopen toernooi. Een speciale dank gaat uit naar de scheidsrechters Anton van der Cruijsen, Bas Hendriks en Rached Dekker die ervoor zorgden dat alle wedstrijden op een eerlijke en sportieve wijze konden worden gespeeld. Daarnaast is een groot compliment voor de organisatie op zijn plaats en danken wij de Jeugdopleiding van UDI’19/CSU en haar Jeugdteams voor het ondersteunen van dit initiatief.