ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Gering scorend vermogen bij UDI’19/CSU leidt tot derde nederlaag

Algemeen - UDI-1

UDI’19 ging zondag jl. voor de derde keer op rij onderuit. In Nuth werd bij Minor met minimaal verschil verloren: 1-0.

Door Fons Boekelder

Balverlies

Een eerste kans en doelpoging kwam er na zes minuten voor Minor speler Jeroen Gerets die zijn inzet naast het doel ziet belandden. Zo’n tien minuten later is Rick Wouters dicht bij een treffer maar de bal gaat maar net over. Uit een hoekschop wist Willem Tieben met zijn kopbal ook geen doel te treffen. Ook Minor kreeg zijn kansjes, een doelpoging van Koen Proesmans ging maar rakelings over en de Udenaren kwamen met de schrik vrij. Met een half uur op de klok is het Ferhat Coskun die op snelheid over de linkerflank goed doorkomt maar zijn inzet in het zijnet ziet verdwijnen. Ook Rick Wouters ziet zijn doelpoging hoog over gaan. Op slag van rust is er balverlies van de “tricolores” en het is de behendige Amin Elalji die de 1-0 voorbij Michiel Merks werkt: 1-0. Niet veel later had hij zelfs een tweede treffer kunnen scoren maar nu was het Michiel Merks die dit met een schitterende redding wist te voorkomen.

Sloffensief

Direct na rust krijgen de Udenaren een levensgrote kans om op gelijke hoogte te komen. Sam Wassenberg ziet zijn inzet via de paal naast het doel verdwijnen. Een vrije trap van Wietse van Lankveld levert ook al niet het gewenste resultaat op, de kopbal van Willem Tieben gaat maar net naast. Ook bij een scrimmage voor het Minor doel moesten de gastheren alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. De tweede helft leverde pas laat enig vertier op toen de Udenaren er nog een sloffensief uit pompten maar gescoord werd er niet.     

Conclusie

UDI’19 is voorin onmachtig, het ontbreekt de Udenaren duidelijk aan scorend vermogen. Uit cijfers blijkt dat men tot nu toe uit de zes gespeelde wedstrijden slechts zeven keer wist te scoren. Er ontstaan voldoende kansen om te scoren maar weigeren de trekker over te halen. Als je zo vaak mist, dan kun je niet alleen meer van pech spreken dat heeft ook met de kwaliteit van je selectie te maken.

Opstelling UDI’19/CSU

Michiel Merks, Lars van Geelkerken, Thijs van der Linden (80e Dick Smits), Willem Tieben, Rick Wouters, Wietse van Lankveld (A), Robin Walk (70e Paul van der Vlist), Raoul Oomen (60e Hidde van Dongen), Roald van Hout,  Ferhat Coskun, Sam Wassenberg.

Zondag a.s. volgt er een uitwedstrijd tegen AWC in Wijchen aanvang 14.00 uur

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.