ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Honderd procent scoren voor Nederland O23 Vrouwen

Algemeen

Bijzondere interlands, dat waren de twee wedstrijden van Nederland O23 Vrouwen op sportpark Parkzicht zeker te noemen.

Bijzondere interlands, dat waren de twee wedstrijden van Nederland O23 Vrouwen op sportpark Parkzicht zeker te noemen. Voor het eerst werkte het O23 team namelijk interlands af op Nederlandse bodem. Te beginnen op een koude woensdagavond tegen de leeftijdgenoten van Denemarken. 

Verslag door Wilco Zonneveld 

Al vroeg in de wedstrijd kregen de dames een tik te verwerken. Een bal vanuit de Deense achterlinie viel precies tussen twee verdedigers van Nederland in. Beiden wisten zich geen raad en Agnete Nielsen profiteerde door de 1-0 tegen de touwen te tikken. Echt veel kansen kreeg Nederland niet en Denemarken was zeker beter. Zeven minuten voor rust kreeg het Scandinavisch land de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Echter miste Caroline Møller omdat de Nederlandse keeper Lize Kop uitstekend redde.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Waar het pijpje bij de Denen langzaam leger raakte, speelde Nederland de schroom van de eerste helft van zich af. Dat resulteerde in de 59ste minuut in de gelijkmaker van de voet van FC Twente-speler Fenna Kalma. Vijf minuten later stond Nederland op voorsprong dankzij een fenomenaal doelpunt van Marisa Olislagers. Olislagers nam de corner en bleef buiten het bereik van iedereen en daalde zo het doel binnen: 2-1. In de laatste tien minuten noteerde Nederland nog twee doelpunten. Uit een strafschop maakte Fenna Kalma haar tweede en de derde voor Nederland en Vita van der Linden scoorde via onderkant lat de 4-1.

Een prima begin voor Nederland O23 en bondscoach Stefan Hoogsteder, geen onbekende bij UDI’19. Hij leidde vorig jaar het eerste team van onze club en blij was terug te zijn in Uden.


Ook Italianen met vervelend gevoel terug naar huis

Op zaterdag trad Nederland aan tegen Italië. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd kwam Nederland nu wel goed uit de startblokken. Na een kwartier voetballen stond de 1-0 al op het scorebord. Uit een corner zette de O23 een blok voor de keeper die genoodzaakt werd de bal weg te stompen. Zo geschiedde kwam de bal terecht in de voeten van Kayleigh van Dooren. Die wist daar wel raad mee en maakte de 1-0. Daarna kregen beide teams de nodige kansen. Zo mistte Kalma voor een leeg doel. Italië op haar beurt raakte de paal.  

Na de rust was er minder te genieten. Mede door de vele wissels daalde het tempo van de wedstrijd. Toch bleek één van de Nederlandse wissels goud waard. Naomi Pattiwael verving Bente Jansen en besliste de wedstrijd in de 58ste minuut. Met een verrassend schot bepaalde de speler van PSV de eindstand: 2-0.

UDI’19/CSU wil de KNVB, de speelsters van Oranje O23, Denemarken en Italië bedanken voor deze leuke wedstrijden. Ook iedereen bedankt die zich op enigerlei wijze heeft ingezet voor het welslagen van deze bijzondere ontmoetingen.

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.