ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen4

Matige wedstrijd eindigt in 0-0!

Algemeen - UDI-1

Op sportpark “Parkzicht” viel er zondagmiddag weinig te genieten van de wedstrijd tussen UDI’19/CSU en Sportclub Silvolde. Een van de weinige hoogtepunten was het missen van een strafschop door de Udenaren en de wedstrijd eindigde dan ook waar het mee begon 0-0.

Door Fons Boekelder

Dat de ene wedstrijd de andere niet is was zondagmiddag op “Parkzicht” duidelijk zichtbaar. Speelden de Udenaren vorige week nog in en tegen Meerssen een “dijk” van een wedstrijd maar vergaten daar de wedstrijd in doelpunten om te zetten. Het spel was zondagmiddag tegen Sportclub Silvolde van een veel lager niveau, maar de spelers vergaten wederom de geboden kansen in doelpunten om te zetten.

De wedstrijd wilde maar moeilijk op gang komen en er viel dan ook de eerste helft weinig te genieten van het vertoonde spel van beide teams. De toeschouwers zagen dan ook weinig kansen voor beide doelen. De angst om te verliezen won het van de wil om te willen winnen. Beide ploegen beperkten zich tot het controleren van de bal op het middenveld wat logischerwijs tot weinig kansen leidden. Een eerste mogelijkheid voor de “Tricolores” ontstaat als een overtreding op Robin Walk bestraft wordt met een vrije trap zo’n 20 meter voor het doel van Silvolde en Rick Wouters de bal hoog over schiet. Daarna begon de thuisploeg wat meer aan te dringen; de defensie van de gasten stond echter zijn mannetje en gaven in een tegenvallende eerste helft achterin weinig weg.

De tweede helft is nog maar vier minuten oud als Thijs van der Linden uit een voorzet van Wietse van Lankveld de bal probeert te bemachtigen en tegen de vlakte wordt getrokken. Scheidsrechter Pals was onverbiddelijk en kende de Udenaren een strafschop toe. Het was Thijs van der Linden zelf die zich met dit geboden buitenkansje bezighield. In plaats van raak te schieten trapt hij de bal hoog over het doel. Niet veel later is er een goede mogelijkheid voor Silvolde om te scoren, maar Mike van Aken schiet over. Na ruim een uur spelen is er een mooi actie wanneer Raoul Oomen op de achterlijn in balbezit komt en hij drie tegenstanders op het verkeerde been zet en zijn voorzet door o.a. Roald van Hout en Paul van der Vlist gemist ziet worden. Ook voor Silvolde ontstonden er mogelijkheden, zoals een riante mogelijkheid voor Wout Blaman die zijn inzet voor het lege doel naast ziet gaan; ook zijn schot niet veel later treft de kruising. Ook Sam Wassenberg was nog dicht bij een treffer toen hij zijn kopbal door doelman Marco Olthuis met de vingertoppen gekeerd ziet worden en eindigt een matige wedstrijd in 0-0.

Conclusie

Het begint vervelend te worden om maar steeds te moeten concluderen dat de geboden kansen die door UDI’19/CSU worden gecreëerd niet in doelpunten worden omgezet, maar het is wèl de realiteit.