ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Oranje Onder 20 onderuit na meeslepend voetbalgevecht tegen Duitsland

Algemeen

Duitsland onder 20 heeft zondag in Uden een klein beetje revanche genomen voor de verloren A-interland van afgelopen vrijdag. In een meeslepend duel met twee gezichten trokken de Oosterburen uiteindelijk aan het langste eind: 1-2

Met een gezicht als een oorwurm komt coach Bert Konterman na afloop uit de kleedkamer. “Ik heb een hekel aan verliezen, waar dan ook mee”, baalt hij. “En als je dan je ongeslagen status verliest, dan liever met een terechte 5-0 of 6-0 nederlaag dan met zo eentje.”

Bron: Ons Oranje

Geen vuiltje aan de lucht

Het eerste uur is er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor zijn ploeg. Oranje combineert prima, creëert kansen en heeft ook zijn zaakjes verdedigend keurig op orde. Geen moment weet Duitsland gevaarlijk voor doelman Fabian de Keijzer op te duiken.

Nederland lukt dat wel en Thomas Buitink is de eerste die zich weet te onderscheiden. Na een minuut of zeven kapt de spits van Vitesse naar binnen en haalt hij ziedend hard uit. Een handje, meer krijgt de Duitse goalie Niclas Thiede niet achter de bal, maar het blijkt genoeg om de Nederlandse aanvalsleider van het scoren af te houden.

Verre kruising

Dat lukt niet als aanvoerder Tom van de Looi uit een half afgeslagen corner de bal op zijn borst aanneemt en ineens uithaalt. Schitterend vliegt de bal in de verre kruising; 1-0. Niet veel later kan het maar zo 2-0 zijn als Jurgen Ekkelenkamp met een slim passje Buitink richting het Duitse doel stuurt, maar de aanvaller twijfelt en laat de kans verloren gaan. En Duitsland? Daar wordt eigenlijk maar bijzonder weinig van vernomen. Pas na 39 minuten moet De Keijzer voor het eerst naar het gras als Finn Ole Becker zijn doel onder vuur neemt.

Na de pauze schiet Oranje uit de startblokken. Vijf minuten later kan het zo maar 3-0 staan als de ingevallen Che Nunnely vanaf de rechterkant twee keer Jurgen Ekkelenkamp voor de goal vindt. Eerst schiet de nummer tien de bal net naast, daarna knikt hij het projectiel op de paal.

Duitsland kraakt

Duitsland kraakt en heeft alle geluk van de wereld als een weergaloze poging van Zakaria Aboukhlal, bijna vanaf de zijlijn, uiteenspat op de andere paal naast Thiede. “Hij stuiterde perfect om hem ineens te nemen”, verklaart de buitenspeler. Hij lacht. “Balen dat hij op de paal komt, had ik bijna mijn Marco van Basten momentje.”

En, zoals een oude voetbalwet dan luidt, is het dan aan de andere kant wel raak. Volledig uit het niets brengt Alfons Amade beide ploegen op gelijke hoogte. Onterecht, dat mag dan zo wezen, maar Nederland is in het vervolg de kluts helemaal kwijt. Het mag doelman De Keijzer dankbaar zijn dat hij een penalty slechts een paar minuten later op geweldige wijze uit de hoek plukt.

Bijzonder fraai

Een kwartier voor tijd is het toch raak en het doelpunt is, eerlijk is eerlijk, bijzonder fraai. Een dieptebal van Aaron Opoku wordt knap gecontroleerd door Nicolas Kuhn en achter De Keijzer gewerkt. Het blijkt de beslissing, want hoewel Nederland alles op alles zet om de gelijkmaker te forceren, komt het daar nooit echt in de buurt van. Het moet zelfs de wedstrijd uitspelen met z’n tienen, als Navajo Bakboord zijn emoties niet de baas is en daarvoor zijn tweede gele kaart krijgt.

“Dit doet pijn”, is Konterman eerlijk. “We laten na om de 2-0 en 3-0 te maken. Doe je dat, dan knakt Duitsland. Nu krijgen ze moed van die goal en zakt de moed bij ons in de schoenen. In het vervolg kregen we geen grip meer op Duitsland en hadden we niet de veerkracht die het Nederlands elftal vrijdag wel liet zien. Daarin moeten we nog stappen maken.”

 

Dank

UDI'19/CSU hoopt dat iedereen een leuke wedstrijd heeft gezien, verder dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd om deze middag succesvol te doen verlopen.

Zie foto's gemaakt door Wim de Pree

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.