ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

Drie dagen na de overwinning op De Bataven boekten UDI’19/CSU zijn tweede overwinning in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nu werd er met goed voetbal gewonnen van het Vughts Real Lunet 1-6.

Door Fons Boekelder

Op papier beschikt Lodewijk de Kruif over een aardige selectie; hij is bezig om er een hecht team van te smeden. De selectie zet in de voorbereiding zichtbare stappen in de manier van spelen zoals de trainer het wil zien. Het elftal probeert verzorgd te voetballen en combineert bij vlagen heel aardig, maar dat hoopvolle veldspel leverde nog te weinig doelpunten op. Op de plek waar het moet gebeuren, het strafschopgebied, was het te rustig om tot doelpunten te komen. In vier wedstrijden wist men evenzoveel doelpunten te scoren. Daar kwam vanavond op sportpark “Bergenshuizen” in Vught zichtbare verandering in.

Al vroeg in de wedstrijd kwam UDI’19 op achterstand. Balverlies voorin op de linkerflank was de inleiding van het tegendoelpunt wat de defensie van de “tricolores” niet meer wist te herstellen: 1-0. Tien minuten later kwamen de gasten op gelijke hoogte via een pegel van buiten de zestien meter 1-1. Een perfecte pass op maat bracht de Udenaren vijf minuten voor rust met een rake kopbal op een 1-2 voorsprong.

Na rust werden er door trainer Lodewijk de Kruif enkele verse krachten binnen de lijnen gebracht. Het was een waar genot om te zien hoe de UDI-brigade acteerde. De ene combinatie was nog mooier dan de andere het was een waar genot om naar te kijken. Het duurde dan ook niet lang voordat men de volgende treffer kon noteren. Een goed uitgevoerde combinatie in de voorhoede bracht de stand op 1-3. Een kwartier voor tijd sloeg een poeier van zeker 25 meter als een granaat binnen: 1-4. Twee minuten later was het weer raak, een snelle aanval belandt met een geniaal hakballetje bij de spits die beheerst binnen tikt:1-5. Vlak voor het laatste fluitsignaal brengen de Udenaren het aantal doelpunten op een half dozijn door van grote afstand met links binnen te schieten:1-6.