ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

Soms vertekent een uitslag de verhoudingen op het veld.

Algemeen - Vrouwen

Ondanks vele kansen delft UDI´19 VR1 het onderspit tegen de koploper Bekkerveld VR1. Soms vertekent een uitslag de verhoudingen op het veld. In wederom omstandigheden met flinke wind hebben de dames van UDI´19/CSU VR1 hard gevochten om de punten in Uden te behouden, maar is het ze niet gelukt om de vele kansen om te zetten in doelpunten.

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

Tegenstander was de koploper, maar terugkijkend op de wedstrijd was UDI´19/CSU VR1 goed aanvallend aan het spelen en deden ze niet onder voor de vrouwen uit Heerlen. In het begin van de wedstrijd leek het geluk aan de zijde van UDI´19/CSU VR1 toen in de eerste minuten Bekkerveld al heel dicht bij een doelpunt zat uit een vrije trap maar de bal kaatste gelukkig op de lat terug. Ook UDI´19/CSU VR1 had gelijk goede kansen voor de openingstreffer in de eerste fase van de wedstrijd, maar het was toch Bekkerveld die de score opende in de 12e minuut.

UDI´19/CSU VR1 ging verder waarmee het begonnen was, namelijk aanvallend spelen en het zoveel mogelijk creëren van kansen. De tweede fase van de 1e helft kwamen er genoeg aanvallen tot stand, o.a. Nalini, Kerensa en Mabel zaten dicht bij een doelpunt.
En het is dan toch Bekkerveld die met een mooie aanval hun tweede treffer maken, zo’n 10 minuten voor de rust. En net voordat de scheids wil affluiten voor de rust valt de 3e goal voor Bekkerveld door een fout in de opbouw van UDI´19/CSU VR1 die direct afgestraft werd. Zo is het 0-3 met rust.

Na de rust kwam de thuisploeg met veel energie terug het veld op en werd er direct begonnen met hoog druk te zetten op Bekkerveld. Bijna continu waren de Udense vrouwen te vinden op de helft van Bekkerveld waarbij wederom aanvallend goed gespeeld werd en er opnieuw allerlei kansen waren om Bekkerveld in te halen. Fenne, Yentl en Mabel probeerden van de wind te profiteren maar zagen hun pogingen stranden totdat Kerensa het uiteindelijk lukt in de 53e om de 1-3 te maken met een mooi afstand schot.
Er is nog tijd genoeg over om er nog een paar te maken, maar het geluk is niet meer aan de zijde van UDI´19/CSU VR1. Senne kan vanaf achter ver naar voren doorbreken maar ziet de bal door de wind naast gaan, even later ziet Nicole de bal maar nipt over de lat gaan en de twee vrije trappen voor UDI´19/CSU VR1 vanaf kansrijke posities leveren helaas ook geen resultaat meer op. Ondertussen houdt de verdediging van UDI´19/CSU VR1 de poort wel goed dicht, zodat Bekkerveld niet verder meer kan uitlopen in de stand.

En zo stevent UDI´19/CSU VR1 toch nog af op een nederlaag, waarbij ondanks de 1-3 uitslag, de vele kansen voor UDI´19/CSU VR1 waren. Alleen was Bekkerveld vele malen effectiever, zij hadden 5 echte kansen gehad en daarvan 3 gescoord, UDI´19/CSU VR1 had ontelbare kansen en daarvan werd er maar 1 verzilverd. Ook het aanwezige publiek, zowel het thuispubliek als de bezoekers waren verbaasd dat er niet meer doelpunten voor UDI´19/CSU VR1 zijn gevallen, een 3-3 of zelfs een winst zou terecht zijn geweest als de mogelijkheden beter benut waren.

Volgende week een uitwedstrijd in Arnhem tegen het 2e team van Eldenia. Zij staan met 1 punt meer en 1 wedstrijd minder op de 4e plaats terwijl UDI´19/CSU VR1 op de vijfde plaats staat met 20 punten. Als UDI´19/CSU VR1 erin slaagt om de kansen dan wel te verzilveren, blijven ze mooi meedraaien in de competitie.