ProgrammaUitslagenAfgelastingen1

Speelsters Nederland O23 verzorgen clinic voor Udense jeugd + foto's

Algemeen - Jeugd

Het is vrijdagavond. De dag dat de meeste mensen naar het weekend toeleven. Op sportpark Parkzicht was daar niks van te merken. Integendeel. Meer dan honderd meisjes stonden te popelen om een clinic te krijgen van een aantal speelsters van Oranje O23. 

Ook bondscoach Stefan Hoogsteder bezocht de avond. De oud-trainer van UDI’19 1 was met het nationale team weer even terug in Uden. “Het is altijd fijn om weer hier te zijn. UDI’19/CSU is een familieclub en geeft mij een harmonieus gevoel.” Hoogsteder hoefde dan ook niet lang na te denken toen UDI’19 vroeg of de speelsters van Oranje een clinic wilden verzorgen. “Wij willen graag iets terug doen voor de jonge meiden. Het is belangrijk dat ook zij al op jonge leeftijd lekker gaan voetballen. De speelsters van O23 beseffen heel goed dat zij hier tien jaar geleden ook nog stonden. Daarom dat ze gelijk enthousiast waren om mee te doen.”

De meiden kregen verschillende oefeningen om te doen. Zo moesten ze een parcours afleggen met de bal en werd er getraind met het op doel schieten. Bij alle oefeningen stond er een speelster van de O23. Kayleigh van Dooren is een van hen. Zij begeleidde de oefening van het dribbelen met de bal. “Het is erg leuk om deze jonge meisjes tips and tricks te geven. Je ziet dat ze naar je luisteren en ook echt iets met jouw advies doen. Ik zag zelfs een paar meiden die potentie hebben. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste deze avond”, zegt de speelster van PSV Vrouwen.

Wanneer het geluid van de speaker te horen is, mag er gewisseld worden. Maar niet voordat de camera’s van de ouders langs de lijn tevoorschijn komen. Natuurlijk wil iedereen op de foto met de toekomstige internationals en worden er handtekeningen uitgedeeld. De speelsters van de O23 genieten zichtbaar net zoals die honderd andere meisjes.

Want na afloop raken die meisjes niet uitgepraat. Teksten als “Het was zo leuk!” en “Ik vond het echt gaaf om met hen te voetballen” passeerden regelmatig de revue. Voor sommige meiden kon de avond helemaal niet stuk. Er werd in de kantine namelijk ook nog geloot voor 5x2 kaartjes voor het grote Oranje van Sarina Wiegman die dinsdag tegen Slovenië een EK-kwalificatiewedstrijd spelen.

Namens de deelnemers wil UDI’19/CSU de KNVB, de speelsters van Oranje O23 en bondscoach Stefan Hoogsteder bedanken voor deze leuke avond!

Zie foto's gemaakt met dank door Wim de Pree

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.